Ledelsen hos Løgstør Politi indrømmer nu, at der måske er gjort for lidt for at kradse bøderne ind hos godsejer Gorm Lokdam.

»Vi har løbende forsøgt at inddrive pengene, men det er altså ikke lykkedes os i særlig høj grad. Nej... vi har ikke kradset ret meget ind,« erkender vicepolitimester Peter Rask fra Løgstør Politi.

Han er - ligesom politimester Helle Kyndesen - ny i embedet, så det er svært at kritisere hans indsats i sagen. Han fastslår, at der fremover formentlig vil blive udvist »større iver« for at få bøderne inddrevet.

Beløbet løber endnu
Godsejeren siger, at der slet ikke er noget bødekrav? »Det er en vildfarelse. Der er en ugentlig tvangsbøde på 1.000 kr. - og det beløb løber endnu,« siger Peter Rask.

Har politiet været for dovent i denne sag? »Det får du mig ikke til at sige. Men godsejeren har også været dygtig til at bruge alle de muligheder, som findes, administrativt og retsligt, hvilket nok har fået sagen til at trække ud.«

Kan sagen ende med, at han helt slipper? »Ja, hvis bygningen bliver lovliggjort, så bortfalder tvangsbøderne.« Altså også de bøder, han hidtil er blevet pådømt og ikke har betalt? »Ja, sådan fortolker jeg loven,« svarer Peter Rask.

Men almindelige mennesker slipper jo ikke for en fartbøde på motorvejen i dag, hvis de om et år kan henvise til, at fartgrænsen til den tid vil være hævet til 130 km/timen?

»Nej, det kan man ikke sammenligne. Jeg mener, at hvis hele sagen ender med, at bygningen lovliggøres via f.eks. en administrativ beslutning, så bortfalder det samlede bødekrav,« siger Peter Rask. no