Kærligheden er livets motor. Det er kærligheden, der får os til at glemme os selv i et andet menneske, mener præsten og debattøren Kathrine Lilleør. Men vi snyder os selv, når vi på datingsites desperat søger magien mellem én mand og én kvinde. For kærlighedens mirakel kan hverken planlægges eller tvinges til at ske.

Der er så stille ude på landet. Tågen har lagt en tung, grå dyne over gadekæret i Slagslunde. På gårdspladsen foran den gulkalkede præstegård er alt tyst. Ikke et øje er at se i miles omkreds.

Eneste synlige liv er de to hunde, der for længst har opgivet at gø hoveddøren åben, og i stedet har lagt sig til at sove på den anden side af glasset. Stilheden flænges af en mørkeblå Morris Mascot med sportsvognshvidt tag, der forcerer den enorme vandpyt ved indkørslen til præstegården. Og der bliver liv. Iført klokkehat, høje støvler og vinterfrakke stiger sognepræst Kathrine Lilleør ud af bilen.

- Der er syv sving mellem Ganløse og Slagslunde. Jeg tog den på to hjul, griner hun og låser hoveddøren op. I ét tag lægger hun frakken, lukker hundene ud og laver kaffe, mens hun med energiske skridt viser rundt i præstegårdens stuer. Hun er præst, forfatter til flere bøger, foredragsholder og politisk kommentator på Berlingske. Med det lyse hår, de højrøde negle og den spinkle figur har Kathrine Lilleør noget sart over sig, men hun er ikke sådan en, man skal tage varsomt på, tværtimod.

Her kan du læse om Kathrine Lilleørs fortælling om karriere, kærlighed og livet som det er nu.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her