Da TV2 mandag i forbindelse med programmet 'Go' appetit' viste, hvordan man tilbereder den kontroversielle ret foie gras, skabte det flere kritiske kommentarer fra seere - ligesom dyrevelfærds organisationen 'Anima' også kaldte det for kritisabelt.

Men TV2 har faktisk tidligere bragt et længere indslag, hvor de viste billeder fra en gåsefarm i Frankrig, der producerede foie gras. På billederne kunne man tydeligt se, hvor meget gæssene led. Det virker derfor en smule dobbeltmoralsk, at GO' appetit på TV2 vælger at vise, hvordan man tilbereder foie gras, mener Thorbjørn Schiønning.

Læs også: Dyrevenner raser mod TV2: Dyremishandling i bedste sendetid

- Det virker underligt, for TV2 har faktisk tidligere været gode til at dække dyrenes forhold. Så at man på den ene side gerne vil fortælle offentligheden, hvor dårligt det er, og på den anden side viser, hvordan man tilbereder det i et madprogram, det virker meget dobbeltmoralsk, siger han til bt.dk.

Men ifølge redaktøren på 'Go' appetit', Mikala Dirckinck-Holmfeld, har programmets kok, Gorm Wisweh, brugt en mere human form for foie gras, netop på grund af rettens omdiskuterede produktionsmetode.

- Den foie gras vi har brugt, er produceret efter den ungarske metode, som ifølge vores oplysninger er mere skånsom for dyret, i forhold til den oprindelige metode, siger hun til bt.dk.

Hun påpeger, at programmet skal afspejle seernes madvaner - både de eksklusive og de mindre eksklusive.

- Retterne i Go appetit tager udgangspunkt i seernes ønsker og vi afspejler både de normale ikke-eksklusive hverdagsretter, men også de mere eksklusive. Og det har vi valgt at gøre i denne her udsendelse. Men faktum er altså, at der bliver importeret 30 ton foie gras til Danmark hvert år, og dem er der jo nogle, der spiser, siger hun og tilføjer, at hun ikke vil udelukke, at der vil blive lavet foie gras i programmet fremover.

Hun erkender dog, at TV2 i programmet burde have gjort mere ud af at belyse problematikken omkring foie gras.

- Vi er kede af, at vores program har stødt nogle af vores seere. Vi var opmærksomme på at foie gras er en kontroversiel fødevare og netop derfor valgte vi at købe en foie gras, som er produceret på den mest muligt dyrevenlige måde. Men vi burde i programmet have gjort mere ud af at tale om, hvordan foie gras er produceret og hvorfor det skaber debat, siger hun afslutningsvis.