Selvom de risikerer at blive forfulgt for deres nye tro i hjemlandet, får mange konvertit-flygtninge afslag på asyl i Danmark. Det møder kritik fra flere sider.

Det bliver ikke lettere at få adgang til Danmark for udenlandske, forfulgte konvertitter, der er flygtet fra hjemlandet for at få asyl. Det har Flygtningenævnet, asylmyndighedernes sidste instans, netop afgjort, skriver Kristeligt Dagblad.

Indvandrerpræst Niels Nymann Eriksen har i flere omgange henvendt sig til nævnet grundet hans mangeårige kendskab til konverterede flygtninge, som frygter for livet ved at vende tilbage til eksempelvis Afghanistan og Iran som kristne. Han er skuffet over, at der ikke ydes særlig hjælp til de forfulgte kristne.

- Det er trist, at der ikke har været vilje til at ændre en praksis, som både fagpersoner inden for asyljura og personer fra asylmiljøet har været enige om at kritisere. Det er bekymrende, at Danmark ikke er i stand til at beskytte mennesker, som risikerer forfølgelse, hvis de praktiserer deres tro i hjemlandet, siger han til Kristeligt Dagblad.

Flygtningennævnet anerkender i flere sager, at asylansøgerne har skiftet tro til kristendommen. Men er det foregået i stilhed i hjemlandet eller først efter ankomsten til Danmark, afgør Nævnet ofte, at ansøgeren ikke vil blive personligt forfulgt i hjemlandet. Og derfor får han eller hun ikke asyl.

Amnesty International, Dansk Flygtningehjælp, asyladvokat Niels Henrik Christensen og juraprofessor Jens Elo Rytter har alle i Kristeligt Dagblad udtrykt skepsis over for denne praksis.