Ingeniørforeningen mener, at en EU-dom og fratrædelsesgodtgørelse kan føre til ændringer i loven - helt i tråd med at ældre skal forblive i job.

EU-Domstolens dom, der viser, at danskere over 60 år har ret til fratrædelsesgodtgørelse, når de bliver fyret, får store konsekvenser.

Det mener Ingeniørforeningens advokat Kim Schioldann, der har ført sagen for et medlem af fagforeningen i Sønderjylland.

- Det her kommer til at kræve, at den danske retspraksis skal rettes. Og det kan ende med at få konsekvenser for den danske funktionærlov, siger Kim Schioldann.

Det er nemlig ikke i orden, når arbejdsgivere nægter at betale fratrædelsesgodtgørelse til afskedigede funktionærer over 60 år, viser dommen.

Ingeniør Ole Andersen blev fyret af Region Syddanmark efter at have været ansat i 28 år og dermed have ret til en godtgørelse på tre måneders løn. Han var som over 60-årig ikke klar til at gå på pension, men meldte sig ledig og kunne godt bruge de tre måneders løn i overgangsperioden til et nyt job, men de penge nægtede arbejdsgiveren at udbetale.

- Meningen med fratrædelsesgodtgørelsen er lige netop, at man får lidt hjælp til at komme videre i arbejdslivet, understreger Kim Schioldann.

I Ingeniørforeningen glæder man sig også over signalværdien i, at man ikke per definition skal pakke al sin viden og erfaring sammen, hvis man mister sit job, når man har passeret sin 60-års fødselsdag.

Forude venter nu, at Vestre Landsret tager afgørelsen med i behandlingen af sagen, når retssagen skal føres til ende.

/ritzau/