I dyb hemmelighed fandt politiet for en uge siden 10 kilo amfetamin og et kilo heroin i en lejlighed på Skodsborg Strandvej i Skodsborg.

To mænd på 45 og 25 med tilknytning til det kriminelle indvandrer-miljø på Nørrebro blev anholdt og varetægtsfængslet i lørdags. I går blev også en 46-årig dansker fængslet i narkosagen.

- Jeg kan bekræfte, at sagen udspringer af vores indsats mod banderne, og at de fængslede har relationer til indvandrer-bander, siger politikommissær Ove Randrup, Station Bellahøj. Efterforskningen i den store narkosag er mørklagt og de tre fængslede sidder i isolation.

Politiet fik også fingre i et større våbenarsenal, og fire 'soldater' fra bande-miljøet på Nørrebro blev varetægtsfængslet i går i Københavns dommervagt. De er godt kendt af politiet.

Våben i kabelkasse
I en kabelkasse i en kælder på Tjørnegade tæt på Blågårds Plads var placeret en skarpladt tjekkisk Scorpion maskinpistol. Den bliver nu undersøgt for fingeraftryk og DNA-spor i forsøget på at finde 'ejeren'.

Et rutinetjek af to indvandrere, der kørte i en udlejningsbil på Hulgårds Plads, udviklede sig dramatisk, da manden på passagersædet stak af til fods og smed en pistol med syv skarpe skud fra sig. De to, 25 og 27, blev anholdt kl. 20.21, og i går varetægtsfængslet til 19. marts.

Tre kvarter efter dén anholdelse slog politiet efter et 'tip' til mod en lejlighed på Rørsangervej, hvor to bande-medlemmer, 25 og 26, blev anholdt. I lejligheden fandt politiet to AK 47 Kalasnikov automatrifler med tre magasiner, hvoraf de to var fyldt med skarpe skud. Desuden en ni mm pistol med to fyldte magasiner, to tåregas-spray og to slagvåben - totenschlägere.

Politiet fandt også en stak mobiltelefoner og tyvekoster.

- Det er uhyggeligt, at det flyder med den slags våben, siger Flemming Steen Munch, Københavns politi.

Den ene af de anholdte har tidligere været involveret i en skudepisode i Mjølnerparken. Den anden er kendt af politiet for røverier.

Typisk fra Østeuropa
- Vi har skruet op for aktiviteten i jagten på de ulovlige våben, siger Henrik Svindt, chef for den nye bande-enhed i Københavns politi.

De våben, som politiet finder i indvandrer-miljøet, er typisk fra Østeuropa. Det flyder med den type våben på Balkan, og de kan nemt smugles til Danmark via de åbne grænser i EU. Da politiet stormede et bande-møde i mandags på en restaurant i Havnegade, hvor 20 bandemedlemmer mødtes, var en 29-årig iraner bevæbnet med en jugoslavisk Zastava-pistol.