Et videokamera fangede gerningsmændene til et knivdrab på Strøget i morges. Politiet har anholdt en 20-årig mand med blod på tøjet efter drabet på en 19-årig mand og kniven er fundet på Kongens Nytorv.

Under tumulter mellem fem mænd ved Strøgets udmunding i Kongens Nytorv blev den 19-årige stukket en gang i brystet med kniv, mens hans kammerat blev slået ned.

Drabet - der skete cirka kl. 05.55 - startede med en form for røveri, hvor de tre gerningsmænd ville have fat i den 19-åriges hue. Mændene kom i håndgemæng og den 19-årige blev stukket så uheldigt, at blodet fossede ud af ham på gaden. Han fik også flere knivstik i benet.

Hele optakten til drabet - og muligvis også selve drabet - blev filmet af et overvågningskamera, der dækker facaden til en af Strøgbutikkerne. Politiet er ved at kigge overvågningsfilmen igennem.

Den 19-årige blev kørt til Rigshospitalets traumecenter, men hans liv stod ikke til at redde.

Ved ni-tiden i morges spulede brandfolk fra Københavns Brandvæsen gaden ren, da politiets teknikere var færdige på gerningsstedet.

Politiet fandt en blodig kniv på Strøget, som formentlig er gerningsvåbnet.

Vidner søges
Politiet efterlyser vidner til drabet: - Der var en del mennesker i området, bl.a. fordi natklubberne lukkede, siger efterforskningsleder Niels Bogs-Grarup.

De tre gerningsmænd stak af over Kongens Nytorv og løb mod Tordenskjoldsgade. Hér anholdt politiet den 20-årige mand med blod på tøjet. Han er ved at blive afhørt og fremstilles i grundlovsforhør i eftermiddag.

Den dræbtes familie er nu underrettet.

Gerningsmændene beskrives som to anden-generationsindvandrere og en dansk udseende mand. Efter anholdelsen af den ene formodede gerningsmand håber politiet snart at have identificeret de to andre.