Tv-lægen Jannie Helle sidder nu i en kørestol, ude af stand til at gøre ret mange af de ting, som før fyldte hendes hektiske liv

Engang var hun ombejlet tv-læge og fast indslag i det super-populære tv-show "Eleva2ren" sammen med den kendte vært Michael Meyerheim. Alle rev og flåede i den unge, smukke læge med de spillevende, dybblå øjne. Privat gled det også som smurt med kæmpevilla, vellønnet overlæge-mand og tre kønne børn i rap. Hun manglede bestemt ikke noget.Men det er endt med den helt store rutsjetur i form af nådesløs sygdom, familiemæssig og økonomisk ruin.

Jannie Helle sidder nu i kørestol, og huset i Virum har hun for nylig måttet sælge for at holde skindet på næsen.

- Alting i mit liv tegnede så lyst engang. Jeg elskede at arbejde med tv, brevkasser og bøger, Det har været så umenneskeligt hårdt. Samtidig med at jeg var syg, mistede jeg inden for kort tid både min mand og min allerbedste veninde. Selv om hun arbejdede på et hospice, omgivet af døende mennesker, kunne hun bare ikke klare at se sin nære veninde i den rolle, så syg.

En sklerose-lignende sygdom har sat en brat stopper for lægekarrieren, som også omfattede et forfatterskab med foreløbig syv godt sælgende bøger, job som brevkasseredaktør på ugeblade, i aviser og på en tv-kanal.

- Lammelserne, smerterne, trætheden og alle de andre symptomer bevirker, at jeg indimellem kan have svært ved både at tænke klart og tale normalt. Dagen kan starte fint, men pang, så føles det, som om hele min hjerne er ved at blive lammet af gift og betændelse. Så slemt har det været, at jeg var tæt på at blive direkte psykotisk. Jeg har også tænkt alvorligt på at tage mit eget liv.

Jannie Helle har aldrig fået stillet nogen helt sikker diagnose på sin sygdom. Flere danske læger mener, at hun har multipel sklerose, mens flere amerikanske læger har fundet tegn på den sjældne sygdom babesia.

Læs hele interviewet med Jannie Helle i dagens B.T.