Børn i bl.a. Pakistan, USA, Tyrkiet, Indien har hængt sig som følge af leg efter at have set Iraks eks-diktator Saddam Hussein henrettelse på TV. Forleden reddede en kun 7-årig norsk dreng med nød og næppe livet.

Den frygtelige situation opstod, da en flok drenge i norske Gudbrandsdalen legede. Ifølge norske VG Nett, var en lille gruppe drenge samlet i et privat hjem.

Og legen gik ud på, at efterligne en hængning – en ide de havde fået ved at se henrettelsen af eks-diktator Saddam Hussein i TV.

-En af drengene skulle stå på en stol. Han fik et reb rundt om halsen, som så blev kastet op over en dør. På bagsiden stod så nogle andre børn, som så sammen skulle holde rebet, når stolen blev fjernet.

Men til alt held gik det ikke frygteligt galt. Drengene på den anden side af døren formåede nemlig ikke holde deres kammerat hængende, da stolen blev skubbet væk under ham.

-Børnene har ikke selv sagt noget til mig, men forældrenes konklusion er klar, legen var inspireret af henrettelsen, siger kommunelægen efterfølgende til VG.

-Det var drengens mor, som opdagede mærkerne på den 7-åriges hals, da han kom hjem, fortæller lægen videre. Moderen fik forklaring fra drengen, hvad er var hændt.

Alle børnene gik på samme skole, Follebu Skole i Gausdal, nogle var lidt ældre end den 7-årige, og episoden medførte straks, at der blev kaldt til krisemøde på skolen med forældre, rektor, sygeplejersker samt børneværnet.

Men har ønsket at få det hele snakket igennem, ligesom man overvejer hvilke planer man kan iværksætte for at undgå noget lignende.