Lyt til artiklen

Den ene tjener omkring seks millioner kroner om måneden, den anden tjener lige over 4.000 kroner.

Om lidt skal de gå tæt op og ned ad hinanden i adskillige uger.

Den første er den danske landsholdsstjerne og Manchester United-spiller Christian Eriksen.

Den anden arbejder på det resort, hvor netop Christian Eriksen og resten af det danske landshold i fodbold skal bo under den kommende VM-slutrunde i Qatar.

Og selvom de kommer til at være få meter fra hinanden, når Danmark under VM skal bo på det femstjernede Retaj Salwa Resort & Spa uden for Doha i Qatar, så er deres liv milevidt fra hinanden.

Og det samme er deres løn.

B.T. kan nemlig afsløre, hvad en række af de ansatte på hotellet, som det danske landshold kommer til at kalde hjem under VM, tjener.

En piccolo, som skal bære på de danske landsholdsstjerners tasker, når de ankommer til resortet i Qatars ørken, får en månedsløn på 2.000 rial, som møntfoden i Qatar hedder.

Der er både en børne- og voksenpool på Retaj Salwa.
Der er både en børne- og voksenpool på Retaj Salwa.
Vis mere

Det svarer til lige over 4.200 kroner i grundløn.

Hertil kan så komme eventuelle drikkepenge til at forsøde tilværelsen i Qatar – langt væk fra familien i hjemlandet – for.

På det femstjernede resort er langt hovedparten af de ansatte fra andre lande end Qatar. De er migrantarbejdere, som tjener en markant lavere løn end den gængse qatarer og voldsomt meget lavere end de danske fodboldstjerner, de snart skal have på besøg.

Lønnen er dog en smule bedre, hvis man arbejder i restauranten på Retaj Salwa, hvor de danske fodboldspillere skal indtage deres mad.

Her ligger lønnen på omkring 2.600 rial, hvilket svarer til omkring 5.600 kroner om måneden. Hertil kan igen lægges eventuelle drikkepenge, som personalet tjener.

B.T. har tidligere kunnet fortælle om forholdene for de migrantarbejdere, der kører Qatars taxier.

Og her var lønnen uden drikkepenge på cirka 4.500 danske kroner om måneden. En del af de penge sendes dog hjem til familien i hjemlandet. Det betyder, at migrantarbejderne har få tusind kroner om måneden til sig selv.

Det er en voldsom forskel fra de danske fodboldstjerner, der hver måned tjener millioner af kroner, som de lige om lidt skal gå helt tæt op af.