Lyt til artiklen

Kort efter 2. halvlegs start var det alt andet end spillerne på banen, der tiltrak sig opmærksomheden i mandagens VM-kamp mellem Portugal og Uruguay.

En baneløber stormede græstæppet på Lusail Iconic Stadium, og med sig havde han et såkaldt fredsflag og en Superman T-shirt med teksten 'Save Ukraine' på maven og 'Respect for Iranian women' på ryggen.

Baneløberen nåede altså at få sendt en række budskaber, inden han blev slæbt væk af flere vagter. Men baneløberen er ikke hvem som helst.

Der er nemlig tale om 35-årige Mario Ferri, og det er bestemt ikke første gang, at italieneren løber på banen – heller ikke under en VM-slutrunde.

Mario Ferri slog mandag til igen.
Mario Ferri slog mandag til igen. Foto: ODD ANDERSEN
Vis mere

Da VM blev afholdt i Sydafrika i 2010, løb Mario Ferri på banen i semifinalen mellem Spanien og Tyskland.

Her var Ferri også iklædt en Superman T-shirt – denne gang med teksten 'Cassano på landsholdet. Lippi, jeg sagde det jo'.

Italien var røget ud af VM allerede efter gruppespillet, og teksten på Ferris T-shirt var en henvisning til den daværende italienske landstræner Marcello Lippi, som havde fravalgt angriberen Antonio Cassano til Italiens VM-trup.

»Jeg sagde til mine venner, at jeg ville gøre det, og de troede ikke, at jeg turde,« sagde Ferri i november 2009, da han afbrød landskampen mellem Italien og Holland – også med teksten 'Cassano på landsholdet' på trøjen.

Her er Ferri på banen i 2010.
Her er Ferri på banen i 2010. Foto: Carl Recine
Vis mere

Til VM i 2014, som blev afholdt i Brasilien, var Ferri igen på spil.

I ottendedelsfinalen mellem Belgien og USA handlede budskabet på Superman T-shirten om de brasilianske børn, der er bosat i en af Rio de Janeiros mange favelaer.

'Save Favelas Children', stod der dengang på T-shirten.

B.T.s udsendte, der var til stede på Lusail Iconic Stadium, fortalte, at Mario Ferri invaderede grønsværen omkring ti minutter inde i 2. halvleg.

Han nåede at være på banen i 20 sekunders tid, inden han blev tacklet og slæbt væk af vagter.

Ifølge RAC1 prøvede Ferri også at løbe på banen under kampen mellem Frankrig og Danmark og Spanien og Tyskland, men det forhindrede sikkerhedspersonalet på stadion.