I maj sagde den amerikanske forretningsmand Austin Russell, at han havde indgået en aftale om at købe 82 procent af Forbes Media Group, en stor, amerikansk medievirksomhed, der blandt andet driver mediet Forbes.

Men nu tyder det på, at ikke alt har været, som det så ud på overfladen.

Den hæderkronede amerikanske avis The Washington Post har således fået fat i lydoptagelser af Magomed Musaev.

Han er en russisk forretningsmand med tråde til Kreml og den russiske top.

Og i juni diskuterede han angiveligt handlen med sine partnere.

»Jeg har lige købt det globale Forbes,« sagde Musaev angiveligt. Han ejede i forvejen det russiske Forbes.

»Du forstår, at når du har nøglen til det mest autoritative globale brand i dine hænder, vil denne nøgle give mig adgang til hvem som helst,« sagde han angiveligt igen og igen ifølge lydoptagelser.

Ifølge The Washington Post er det ikke bare lyd, der afslører rigmanden sige det igen og igen. Også på en videooptagelse fremgår det angiveligt – og kilder bekræfter det over for mediet.

Musaev refererer i videooptagelser ifølge The Washington Post til førnævnte Austin Russell som opkøbets 'ansigt', og at hans egen rolle i handlen bør holdes hemmelig.

»Jeg gør det mere subtilt. Jeg arbejder hverken med en forhammer eller en skalpel, men med en laser,« siger Musaev ifølge avisen om opkøbet og hans rolle.

Selv afviser Austin Russell, at det forholder sig på denne måde.

»Musaev er absolut ikke involveret i købet af Forbes. Enhver antydning af noget andet er falsk. Der er ikke en eneste dollar i kapital fra nogen russisk eller kinesisk borger eller virksomhed, inklusive Musaev,« siger en talsmand for Austin Russell til The Washington Post.

Men det har ikke overbevist alle.

Ifølge The Washington Post fortæller to anonyme kilder, at aftalen om opkøbet er blevet diskuteret af den amerikanske kongres' komité for udenlandske investeringer.

»Det er ikke i vort lands bedste interesse at lade et stort amerikansk medieselskab blive drevet af enheder med bånd til lande som Rusland,« siger Marco Rubio, tidligere præsidentkandidat og nuværende senator, til The Washington Post.