Sygeplejersken Jacintha Saldanha blev bisat i Indien tidligere på måneden. Hun begik selvmord efter at have været udsat for telefon-fis. AFP PHOTO/BEN STANSALL
Sygeplejersken Jacintha Saldanha blev bisat i Indien tidligere på måneden. Hun begik selvmord efter at have været udsat for telefon-fis. AFP PHOTO/BEN STANSALL Foto: BEN STANSALL, BEN STANSALL

Sygeplejersken Jacintha Saldanha, der begik selvmord efter at have været offer for en omgang australsk telefonfis, havde tidligere forsøgt at tage sit eget liv. Det skriver den engelske avis Daily Mail.

Saldanha arbejdede på det hospital, hvor hertuginde Kate af Cambridge var indlagt med stærk graviditetskvalme tidligere på måneden. Her blev hun ringet op af radioduoen Michael Christian og Mel Greig, der udgav sig for at være dronning Elizabeth og kronprins Charles.

Saldanha stillede opkaldet videre til en kollega, der udleverede private oplysninger om den royale patient og blot tre dage senere hængte Saldanha sig i et lagen.

Hendes familie lod forstå, at hun havde begået selvmord af skam og sagen udviklede sig til en international skandale, hvor den australske premierminister måtte rykke ud med en officiel undskyldning.

Saldanha havde efterladt sig tre afskedsbreve og i et af dem, nævnte hun selv radio-episoden som udslagsgivende for hendes ulykkelige beslutning.

Daily Mail skriver, at sygeplejersken i december sidste år forsøgte at begå selvmord ved hjælp af piller under en ferierejse til Indien og i januar forsøgte hun at springe ud i døden fra en bygning, men slap med alvorlige hovedskader.

- Vi kendte godt til det første tilfælde, men ikke det andet, siger hendes bror, der er ingeniør i indiske Mangalore.

Salhanha blev 46 år og efterlader sig to børn - en 17-årig søn og en 14-årig adopteret datter.

De to radioværter risikerer at blive tiltalt for på ulovlig vis at have tilegnet sig private, medicinske oplysninger.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.