Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Er du ramt af Urlaubs Tours Gmbhs konkurs? Så kontakt BT på 1929@bt.dk.

Det tyske rejsebureau Urlaubs Tours Gmbh er gået konkurs, efter selskabets direktør styrtede ned med en mindre privatfly i sidste uge. Det skriver flere tyske medier.

Danske Tommy Simoron og hans familie er blandt de gæster, der er ramt af konkursen. De er syv personer, der er rejst til Alanya med det tyske rejseselskab.

Til BT fortæller han, hvordan de torsdag morgen blev bedt om at betale 1900 euro eller forlade deres hotel.

»De ringer til vores værelse og siger, der er problemer med vores dokumenter, så jeg skal komme ned i receptionen.Jeg tænker, at det nok bare er et problem med vores pas eller sådan noget.«

Men i receptionen stod en repræsentant for et lokalt rejseselskab, som mange rejsebureauer anvender. Han forklarede Tommy Simoron, at deres rejseselskab er blevet erklæret konkurs.

Familien fik en halv time til at betale 1900 euro for deres hotelophold, ellers ville de være nødt til at forlade hotellet.

»Jeg blev selvfølgelig mistænksom. Jeg har jo hørt om folk, der snyder turister. Men jeg gik op på værelset og tjekkede, og der kunne jeg se, at firmaet er gået konkurs. Så vi turde ikke tage chancen og betalte pengene med vores Mastercard,« siger han.

Han håber nu, at han kan få pengene refunderet via sin rejseforsikring, når de vender hjem til Danmark på lørdag.

Rejseselskabet Urlaubs Tours Gmbh erklærede mandag sig selv konkurs på grund af insolvens. Det sker efter direktøren for firmaet torsdag styrtede ned med et mindre privatfly i Slovenien, skriver Horizont.net. 

Tommy Simoron er blevet oplyst, at op mod seks andre familier er berørt af konkursen på samme hotel som den danske familie. Mere end 500 personer skulle være berørt i Alanya-området.

Er du ramt af Urlaubs Tours Gmbhs konkurs? Så kontakt BT på 1929@bt.dk.

Tommy Simoron opfordrer andre danskere, der har bestil rejser via Urlaubs Tours Gmbhs, til at tjekke, hvordan de er stillet, inden de tager i lufthavnen.

»Det kan godt være, de kan komme med flyet, men det er jo ikke sikkert, der er noget hotel til dem, når de kommer frem,« siger han med henvisning til, at rejsebureauer betaler for flybilletter på forhånd, mens de først betaler for hotelovernatninger efter gæsten ophold.

BT har forsøgt at kontakte Urlaubs Tours Gmbh's presseafdeling flere gange, men de er ikke vendt tilbage.

BT har været i kontakt med Dansk Rejsebureau Forening for at høre, om de kender til flere danskere, der er ramt. De arbejder i øjeblikket på at finde ud af, hvor mange der er ramt.

Tommy Simorons kvittering for det betalte beløb
Tommy Simorons kvittering for det betalte beløb
Vis mere

 

Andre læser også