International nødhjælpskonvoj vil bryde Israels blokade af Gaza. Israel advarer om, at den ikke får lov til at sejle til den palæstinensiske enklave.

Ni skibe og både, der medbringer nødhjælp til Gaza, vil forsøge at bryde den israelske blokade af den palæstinensiske enklave.

Det oplyser en tyrkisk nødhjælpsorganisation, der tager del i aktionen.

- Hvis alt går som planlagt, så vil skibene nå Gazas kyst onsdag aften, siger talsmanden for den islamiske hjælpeorganisationen IHH.

Kampagnen er sponseret af borgerretsgrupper fra 50 lande. Israel har advaret organisationerne om, at de ikke vil få lov til at sejle til Gaza. Men de svarer, at de er fast besluttet på at gennemføre deres forehavende.

- Ifølge folkeretten har Israel ikke noget at skulle have sagt over palæstinensisk farvand. Hvis de griber ind, så vil deres handling komme til at ligne somaliske piraters, siger talsmanden.

Tre skibe forlod lørdag Istanbul med kurs mod den tyrkiske by Antalya. Herfra vil de sejle videre tirsdag. De skal på Cypern mødes med seks andre fartøjer, der er afsejlet fra Irland, Storbritannien og Grækenland, og sammen fortsætte til Gaza.

Med om bord er blandt andet medicin, hospitalsudstyr, byggematerialer og 750 aktivister.

/ritzau/AFP