Tæt tåge fik piloterne til at overse landingsbanen

Når man ser på billedet, virker det mirakuløst. Men 63 af de 65 passagerer ombord på Fokker 100-flyet fra selskabet Bagan Air overlevede.

Flyet, der skulle lande i Hebo lufthavn i det østlige Myanmar, ramte tirsdag ved siden af landingsbanen i landets nordøstlige del og endte i en mark. Ombord var flere udenlandske turister.

Kun to personer omkom efter styrtet - den ene var en 11-årig dreng, der blev fundet død i flyet. Han er dog ikke endeligt identificeret.

- En passager, som var savnet, blev fundet død inde i flyet. Vi arbejder med at identificere vedkommende, skriver selskabet Air Bagan på sin Facebook-side.

Den anden var en motorcyklist, som tilfældigvis befandt sig på den mark, hvor flyet styrtede ned. Motorcyklen blev efterfølgende fundet udbrændt på stedet.

11 personer kom til skade, fire af dem menes at være udenlandske turister.

Knækkede i to dele

Vejret var tåget og derfor så piloten tilsyneladende, ikke at han var ved at lande udenfor betonbanen.

Flyet, som var af typen Fokker-100, betegnes som gammelt. En talsmand for flyselskabet oplyser, at flyet brød i brand og knækkede over i to dele, da det styrtede. Området ligger i delstaten Shan, som især er populært blandt turister på grund af den smukke Inle-sø.

To af de tilskadekomne er piloterne på flyet.

Ifølge Reuters, blev en kvinde om bord på flyet også dræbt ved den ublide landing.