Der er lagt op til et regulært 'mestermøde', når danske Caroline Wozniacki, der i januar sikrede sig Australian Open-trofæet, tirsdag aften møder US Open-vinderen anno 2011, Samantha Stosur, i første runde ved Grand Slam-turneringen i New York.

Umiddelbart vurderet er Caroline Wozniacki, der ligger nummer to på verdensranglisten, storfavorit mod nummer 64, Samatha Stosur, men den 34-årige australske veteran har ikke tænkt sig at lægge sig ned frivilligt.

»Det er en opgave jeg helt sikkert ser frem til, og jeg ved hvordan jeg skal vinde. Skal det være mig, der avancerer til US Opens anden runde, skal jeg spille aggressivt,« siger Samantha Stosur, der har vundet fem af 12 dueller mod Caroline Wozniacki.

»Vi kender hinandens spil rigtig godt. Ikke blot fra masser af indbyrdes kampe, men også fra de mange gange vi har trænet sammen. Det er en enorm test for os begge,« siger Samantha Stosur, der har bemærket, at Caroline Wozniacki efter sin turneringssejr i juni i Eastbourne kun har færdigspillet tre kampe.

»Det kan blive til min fordel, at jeg har mere kamptræning,« siger Samatha Stosur, der dog heller ikke kan prale af at have haft særligt gode resultater denne sommer. Således har hun tabt sine førsterundekamp i de seneste tre WTA-turneringer i Montreal, Cincinnati og New Haven.