Benjamin Verbic stod for en perle af et mål, da han udlignede til 2-2.
Benjamin Verbic stod for en perle af et mål, da han udlignede til 2-2. Foto: Liselotte Sabroe

Andrija Pavlovic scorede en drøm af et mål, da FCK kom foran, dykkede, men vendte det hele til sejr.

Det er farverigt i de københavnske gader. Rødt, orange, gult, grønt, blåt og lilla. Men i Telia Parken har det i denne sæson været lidt mere… gråt. Og det er ikke i de frække 50 nuancer.

Det var lige indtil et brag af en kamp mod Sønderjyske. 3-2 vandt FC København i en festforestilling, hvor Andrija Pavlovic forkælede tilskuerne med et brag af et sejrsmål. Banket op i krogen fra lang afstand.

Og så var det ærgerligt for københavnerne, at det for tredje gang i denne Superliga-sæson var foran færre end 10.000 tilskuere. Det tal vil københavnerne nok gerne FC København nok gerne hæve til onsdagens vigtigste Champions League-kvalifikationskamp.

FC København havde inden kampen hængt en trøje i omklædningsrummet med ’Pride 17’ på ryggen. En hyldest til Copenhagen Pride, men også en lille forudsigelse for, hvem der skulle stå bag det første mål.

Artiklen fortsætter under videoen:

 

Det var nemlig FCKs nummer 17, Kasper Kusk, der efter 27 FCK-dominerede minutter brugte sin højrefod til at sparke københavnerne i front. Sådan tager man lidt af modet fra et Sønderjyske-hold, som kom til hovedstaden med oddsene imod sig. 34 gange uden held har de nemlig forsøgt sig mod FCK. Hvis Sønderjyske var den lidt usikre ottendeklasse-fyr, og FC København var ham den søde og utilnærmelige fra 10., var vi nok ved at nå det punkt, hvor de fleste bare ville give op.

Det så Sønderjyske ikke ud til at gøre. De så bare ud til at være oppe mod et hold, der var vendt tilbage fra en lidt for lang sommerferie. FC København spillede til tider glimrende med førstegangsberøringer, hurtige afleveringer og lyst til at angribe.

Benjamin Verbic skulle nok have scoret to-tre mål før pausen, men hans højreben var ikke sat rigtigt på. Og derfor kunne Sønderjyske være glade for kun at være bagud med en ved pausen. En pause, hvor de ikke bare skulle forsøge at jage tanken om de 34 foregående Superliga–opgør mod FC København væk. De skulle også fokusere på andet end københavnernes imponerende statistik, der inden kampen talte tre år som ubesejrede i Telia Parken i Superligaen.

De statistikker brugte Sønderjyske-træner Claus Nørgaard næppe tid på. Han har i stedet kunnet pege på bare én hjemmesejr i fem kampe FCK-hjemmekampe i år. Og hvis han er til nostalgi, kunne han trække pokalsejren frem fra 2009. Den var også flot - 5-0 til Sønderjyske.

Måske har han gjort det, for det var Sønderjyske, der fik lov at komme tilbage i kampen efter en lille time. Christian ’Greko’ Jakobsen fik en dyb bold og løb let fra det københavnske midterforsvar. Alene med Robin Olsen chippede han blidt bolden i nettet til 1-1.

​Artiklen fortsætter under videoen:

 

Og bare tre minutter senere var det så Mikael Uhres tur til at udnytte FCK-fejl i det bageste. Den hurtige sønderjyde tog chancen, da Robin Olsen kom for langt ud. Fra en meget spids vinkel prikkede han bolden i nettet til 1-2.

Det fik de knap så mange hjemmebanefans til både at råbe ’come on FC!’ og ’attack, attack, attack!’. Og det virkede. For Benjamin Verbic skulle tage revanche for sine mange dårlige afslutninger. Ti minutter før tid fik han sparket en i kassen til 2-2.

Og så kom drømmekassen kort efter. De fleste nåede at tænke ’lad være’, men Andrija Pavlovic var ligeglad. Han sparkede fra distancen og bankede bolden op i krogen.
Et godt afsæt til Ståle Solbakkens kamp for at finde skatten for enden af regnbuen i form Champions League. Det afgøres på onsdag i København, hvor Qarabag fra Aserbajdsjan rejser til Danmark med en 1-0-sejr i lædertornystret.

​Artiklen fortsætter under videoen:

 

BT's karakterer:

FC København 4-4-2

Robin Olsen 00
Peter Ankersen (ud: 78.) 4
Michael Lüftner 02
Nicolai Boilesen 02
Pierre Bengtsson 4
Kasper Kusk 7
Jan Gregus 7
William Kvist (ud: 66.) 02
Benjamin Verbic 7
Pieros Sotiriou (ud: 78.) 4
Federico Santander 10
Youssef Toutouh (ind: 66.) 7
Andrija Pavlovic (ind: 78.) UB
Danny Amankwaa (ind: 78.) UB

Snit: 4,5

Sønderjyske 4-4-1-1

Sebastian Mielitz 02
Ramon Rodrigues 02
Kees Luijckx 02
Marc Pedersen 4
Simon Poulsen 4
Troels Kløve 4
Marcel Rømer (ud: 55.) 02
Niki Zimling (ud: 76.) 7
Christian ’Greko’ Jakobsen 7
Philip Zinckernagel 4
Mikael Uhre (ud: 88.) 7
Eggert Jonsson (ind: 55.) 4
Emil Scheel (ind: 76.) UB
William Tchuameni (ind: 88.) UB

Snit: 4,1

Sådan forløb kampen:

Superliga-live

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.