Rasmus Falks løbestil har måske en forklaring, DM-pokalen skal snart udskiftes og Søren Jochumsen er manden bag hoppeborgen i Horsens.

Dette er din vej til at imponere vennerne med skæv Superliga-viden.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

1. Hvornår skal DM-pokalen skiftes? Og hvem får den så?

»Det varer ikke så længe, før den skal udskiftes, og det er ikke kun, fordi der ikke er plads til flere navne på den. Pokalen er af 100 procent sterlingsølv, og sådan en har en levetid på ca. 20 år. Den nuværende blev etableret i 1999, og AaB var den første klub, der vandt den. Så den skal udskiftes inden for tre-fire år. Den koster en halv million kroner. Sådan noget sølv koster penge, men det handler også om design. Så jeg tænker ikke, at nogen klubber skal have den. Det er en vandrepokal, men der er ingen regel bundet op på, at hvis man vinder fem gange, får man den permanent. Det er der i pokalturneringen. Den pokal har nok en værdi af 150.000 kroner. Det er en lidt slankere model med en stenfod,« siger Peter Ebbesen, turneringschef i DBU.

2. Skal arbejdsløse fodboldspillere også sende ansøgninger hver måned?

»Arbejdsløse fodboldspillere får i udgangspunktet ikke understøttelse, medmindre de selv melder sig ind i en A-kasse. I Spillerforeningen har vi skabt muligheden for, at de kan melde sig ind i Dansk Metal, fordi vi ikke selv kunne drive det. Det kræver et relativt stort antal medlemmer. Jeg kender ikke til, hvor mange der har meldt sig ind. De arbejdsløse fodboldspillere skal i princippet sende lige så mange ansøgninger som alle andre jobsøgende. De vil skulle skrive til A-kassen, at de har forsøgt at komme til prøvetræning det og det sted. Og så er understøttelsen den samme som i alle mulige andre erhverv,« siger Kresten Blæsild, der er uddannelses- og jobrådgiver i Study4Player, Spillerforeningen.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

3. Hvorfor må der ikke være blod på trøjen?

»Der er fordi, det handlede om, at man var bange for smitten med HIV blandt andet. Hvis man husker i gamle dage, hvor Terry Butcher løb rundt i en helt blodig trøje, hvem har så lyst til at ryge ind i den og eventuelt blive smittet med noget? For 10-15 år siden var det meget oppe i tiden. Du ser heller ikke mange læger arbejde uden gummihandsker,« siger Claus Bo Larsen, tidligere topdommer.

4. Hvad skal der til, før man får en medalje? Hvor mange kampe?

»I vores turneringsregler fremgår det, at man får 22 medaljer, men vi går i dialog med klubberne og sørger for at medtage det plusantal, de ønsker. Det er ofte 24-26 medaljer i alt. Klubberne dækker selv meromkostningen. Det er ikke specielt dyrt. De er guld- og sølvbelagte, men ikke gennemført guld og sølv. En medalje koster vel omkring 2.500 kr. pr. styk.,« siger Peter Ebbesen, turneringschef i DBU.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Vis mere

5. Hvorfor løber Rasmus Falk så sjovt?

»Jeg har hørt det mange gange. Min far har en teori om, at det er fordi, jeg altid spillede sammen med nogen, der var ældre og større end mig, da jeg var yngre. Jeg var ikke så hurtig og så stærk som dem, så han mente, at jeg brugte armene lidt mere til at beskytte mig og til at komme frem i verden. Jeg ved ikke, om den teori holder, men det må være det, der giver mest mening. Jeg har spillet meget badminton og på højt niveau. Jeg ved ikke, om det kan komme derfra. Der bruger man jo armene mere end i fodbold. Jeg spillede på det højeste niveau herhjemme i mange år, så måske det også kan have noget med det at gøre,« siger Rasmus Falk.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

6. Er det virkelig fortjent, at Edison Flores som den eneste Superliga-spiller har fem stjerner (max) i finter i FIFA 17?

»Jeg må erkende, at jeg ikke har set nok til ham, fordi han har været meget skadet og ikke har været med de seneste to måneder. Jeg tror, der er mere i vente end det, vi har set indtil videre. For os og Edison har det været en stor udfordring, at han er kommet til et nyt land rigtig langt hjemmefra. Han kan ikke tale engelsk, og vi kan ikke kommunikere ordentligt. Han kan lidt engelsk nu, og det er vigtigt. Jeg håber rigtig meget, at han viser de færdigheder. Men så tror jeg ikke, at du skal tro på alt, hvad der står i FIFA,« siger AaB-kollegaen Kasper Risgård.

Foto: Claus Fisker
Vis mere

7. Hvorfor er der hoppeborg på Casa Arena?

»Det var Søren Jochumsen (tidligere målmand, red.), der fandt på, at vi skulle have en hoppeborg. Han var ansat heroppe i vores marketingafdeling i sine sidste år, og der fandt de på, at der skulle laves nogle aktiviteter. Det er for at please vores små gæster, så far og mor kan gå til fodbold. Den er ret populær. Jeg tror, der hopper mindst 20 børn rundt i løbet af en kamp – selvfølgelig ikke på samme tid. Den har stået deroppe i hjørnet i mange år,« siger Jens Lerche, kampafvikler i AC Horsens.

8. Drikker man stadig pause-te i Superligaen?

»Der er en standardaftale klubberne imellem om, hvad der skal stilles til rådighed for udeholdet. Det aftaler holdlederne på et møde. Der er kaffe, te, frugt og vand. Det er der året rundt, så de kan stadig få deres pause-te. Men det er nu mest vand, der bliver drukket. I Brøndby stiller vi også nogle småkager ned til udeholdet, men det er forskelligt fra klub til klub. Vi har selv yderligere ting med til at støtte op, og det er typisk forskellige former for energibarer og -gels. Det findes både med og uden koffein,« siger Thomas Andersen, team-manager i Brøndby.«

Foto: Henning Bagger
Vis mere

9. Hvis to hold på sidste spilledag kan få medaljer, hvor opholder medaljerne sig så under kampen?

»Vi kigger på stillingen efter næstsidste runde, og så opholder de originale medaljer, der er indgraveret med årstal, sig ved det hold, der ligger til at vinde dem. Sidste sommer havde Sønderjyske sølvpositionen, da de spillede i Brøndby. Der var de originale sølvmedaljer ved dem, mens reserve-sølvmedaljerne var ved FC Midtjylland sammen med de originale bronzemedaljer. Vi garderer os dobbelt, men vi risikerer også, at hvis det ’forkerte’ hold vinder, udleverer vi de ’forkerte’ sølvmedaljer. Så ombyttes de efter kampen, og vi får de ’forkerte’ medaljer tilbage. Vi har også en kopi af DM-pokalen, der ser lige så flot ud som den rigtige, men som kun koster 3.000 kroner.«

10. Har Bror Blume nogle søskende? Og hvad kalder de ham?

»Jeg har tre papsøstre, og de kalder mig bare Bror. Det er et oldnordisk navn. Mine forældre havde en liste med ti navne hver, og der var det eneste, der var genganger på begge lister. Der var en person i deres opgang, der hed det samme, så jeg tror, at det var derfor, de begge havde skrevet det ned. Hvis jeg møder mennesker, jeg ikke kender, eller bestiller mad, bruger jeg tit bare Emil, som jeg hedder til mellemnavn.«

Foto: Henning Bagger
Vis mere

11. Hvorfor spiller man med gul bold i Superligaen?

»Der er to ting i det. Den ene er markedsføring med farven. Når man pludselig spiller med gul bold, tænker nogle: ’Hold da op, der er en gul bold’. Den anden ting er, at den i de mørke måneder er nemmere at se for spillerne. Det gør man også i de europæiske ligaer. Vi valgte fra weekenden 14.-16. oktober at skifte til gul bold, så de mørkere aftener ikke bliver et problem i forhold til at se bolden. Vi ændrer tilbage til hvide fra foråret, og der kommer vi med en helt nyudviklet bold, som hedder Brillant Super TB. Den er limet i stedet for håndsyet,« siger Søren Busk, salgsdirektør i Select.«

Foto: Henning Bagger
Vis mere

12. Hvilken dommer giver flest kort i Superligaen?

Dommer Michael Johansen er gladest for at trække kort op af lommerne, for det gør han 4,5 gange i hver kamp. Altså i gennemsnit. Han kollega, Jørgen Daugbjerg, er dog gladest for den røde farve. Tre udvisninger har han givet i 14 kampe.«