Lyt til artiklen

Udadtil ligner Mary en kvinde, der aldrig har kendt ensomhed. Men skinnet bedrager. For da Mary for snart 12 år siden kom til Danmark, følte hun sig udenfor. Og ensom. Grunden? Hun kunne ikke tale dansk.

Derfor var det også nærliggende for kronprinsessen via Mary Fonden at udvikle konceptet LæseLeg. Det hjælper nemlig børn i tre-fem års alderen, som har sprogvanskeligheder, så de ikke føler sig udenfor. Eller ensomme. Det bekræftede Mary overfor bt.dk, da hun tirsdag formiddag besøgte børnehuset Troldehøj i Helsingør.

- Det er rigtigt. Jeg har en forståelse for og kan sætte mig ind i, hvad det betyder, når man ikke kan sætte ord på sine tanker, følelser, ønsker og jeg ved, hvor frustrerende, det kan være, sagde Mary og fortsatte: Det kan også være meget isolerende. Og vi skal sørge for de børn, der har et lille sprog, får de bedst mulige forudsætninger for at forbedre deres sprog, så de ikke bliver isoleret, men bliver en del af det dejlige fællesskab, der eksisterer i børnehaver, smilede kronprinsessen.

Og hun og Mary Fonden har da også noget at smile af i forbindelse med LæseLeg. Siden materialet blev udviklet af Mary Fonden og lanceret som et pilotprojekt sidste år i ni børnehaver, er interessen for Marys læseværktøj vokset nærmest eksplosivt, så der i dag er omkring 500 børnehaver i hele landet, der har taget læsekufferten med bøger, boglister samt instruktionsvideo til sig.