Foto: Robert Pratta

Ud fra en bjergside i de franske alper hænger en ny turistattraktion, der nok kan give besøgende åndenød og svedige håndflader. Et bur i fire kilometers højde. I glas.

Med et panoramisk kig over de sneklædte, franske alper er udsigten fra Europas højeste turistattraktion imponerede.

Det allermest bemærkelsesværdige er dog nedsigten.

»Pas Dans Le Vide«, der frit kan oversættes til »Et skridt ud i intetheden«, er et glasbur bygget på en bjergside i fire kilometers højde over havet. Med glas under fødderne skal de besøgende få følelsen af at træde ud i ingenting. Og så med 1.035 meters frit udsyn til afgrunden.

Glasburet appellerer i den grad til adrenalin-elskere, men vil nok afskrække alle, der har den mindste form for højdeskræk.

Det har taget tre år at bygge glasburet, der er konstrueret af tre lag panserglas og metal og kan modstå vindstyrker op til 220 km/t og temperaturer op til 60 grader.

Når gæsterne skal træde ud på glasset, der blot er 12 mm tykt, skal de have særlige overtræks-sutsko på, så deres støvler ikke laver ridser i glasgulvet og dermed ødelægger illusionen om, at man står i det fri.

Pas Dans Le Vide ligger i skiområdet Chamonix på bjerget Aiguille du Midi og har udsigt til Europas højeste bjerg, Mont Blanc. For at komme op til glasburet skal man tage en tyve-minutters svævebanetur fra selve byen Chamonix.

Attraktionen stod færdig i december 2013 og er opført af Compagnie du Mont Blanc, der således regner med at kunne tiltrække flere turister til området.

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.