Kørte Lars Løkke Rasmussen engang i en kæmpebrandert ind i en 7-Eleven-butik?

Historien hører til den slags, der genfortælles hyppigt i Christiansborg-miljøet, og nu optræder den også i bogen 'LLR'.

BT har talt med et af de få vidner, der er til episoden. Han hedder Anders Højbjerg Kamp og var dengang journalistpraktikant på Berlingske. I dag arbejder han som freelance journalist.

Han fortæller her, hvad han oplevede, da han en aften i maj 2013 havde været i Tivoli med to venner og nu stod på Strøget lige ved Rådhuspladsen, ud foran 7-Eleven og Burger King.

- Vi ser en mand komme cyklende hen over Rådhuspladsen. Han kører direkte over fodgængerfeltet, og ved 7-Eleven foretager han et 90's graders vending. Som jeg husker det, forsøger han at bremse for ikke at køre ned ad Strøget. Jeg kan jo ikke vide, hvad han tænker, men sådan så det ud. Bremse kan han ikke, så han vælter ind i nogle cykler og en blomsterkumme og falder, siger Anders Højbjerg Kamp.

Der lyder et højt brag, da de parkerede cykler og Lars Løkke Rasmussen rammer butiksruden. Han falder ned på fliserne og slår sig.

- Så siger jeg til gutterne 'det er Lars Løkke' og løber over for at hjælpe. 'Skal du have hjælp?, spørger jeg. 'Nej, brummer han. Man kan godt se, at han er irriteret på dem, der kommer hen og hjælper ham. Jeg tror også er bange for, at der bliver taget billeder. Klokken er 01, der har været Sebastian-koncert i Tivoli, og jeg er selv fuld, siger Anders Højbjerg Kamp.

Han kan ikke med stor sikkerhed påstå, at Løkke er beruset, selv om han oplever det sådan.

- Jeg kan ikke bekræfte, at han var fuld, da jeg ikke har set ham drikke. Men jeg ved godt, hvordan en stiv mand ser ud, og det var mit indtryk, at han var fuld. Det var også mine venners indtryk, siger han.

Løkke kommer på benene og får også rejst sin cykel op.

- Vi står bare og griner af ham. Et eller andet sted er det også sjovt, at en pissestiv statsministerkandidat er væltet med sin cykel, siger Anders Højbjerg Kamp. Løkke trækker afsted med cyklen, mens Anders og hans venner fortsætter ud i nattelivet.

Hans forklaring understøttes af en ekspedient hos 7-Eleven. Han var på arbejde den pågældende aften, fredag 25. maj og har tidligere fortalt BT om hændelsen.Derimod har Løkke trods flere opfordringer aldrig ønsket at kommentere episoden.