Statsminister Mette Frederiksen (S) skriver, at den danske fregat Esben Snare har været i ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten.

Besætningen på fregatten har affyret skud mod fem formodede pirater. Fire er dræbt og én er såret, oplyser Forsvaret i en pressemeddelse.

»Der er tale om en alvorlig hændelse med både døde og tilskadekomne,« skriver Mette Frederiksen blandt andet i et opslag på Facebook.

Ingen danske soldater er kommet til skade.

»Med den her operation har besætningen på 'Esbern Snare' med en fælles og dygtig indsats formentlig afværget konkrete piratangreb på skibe her i regionen og på den måde ydet et vigtigt og væsentligt bidrag til sikkerheden i Guineabugten,« skriver statsministeren ydermere:

»Pirateriet truer både sikkerheden for de skibe og søfolk, der til dagligt sejler her – herunder mange danske skibe. Det truer den internationale skibsfart. Og det truer den fri verdenshandel.«

Hun udtrykker derfor glæde og stolthed ved, at Danmark tager ansvar for at bekæmpe piraterne.

Mette Frederiksen er i øjeblikket på rejse sammen med Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, i Ghana for at besøge danske udsendte.

De skulle torsdag formiddag have besøgt 'Esbern Snare'. Det besøg er aflyst.

Mette Frederiksen har netop talt med kaptajnen på 'Esbern Snare'.

»Min taknemmelighed og varmeste tanker går til alle derude. Det har været nogle vanskelige og udfordrende timer for hele besætningen.«

»Og til deres pårørende hjemme i Danmark: I kan være stolte af jeres udsendte.«

B.T. følger sagen.