Lyt til artiklen

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, forstår ikke, hvorfor S-formand Mette Frederiksen udelukker at lave aftaler med DF uden om regeringen. Thulesen tror, S-formanden bliver klogere, når der skal forhandles i Folketinget.

Når virkeligheden rammer Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen (S), kommer hun til at æde sine ord om, at hun ikke vil lave politiske aftaler med Dansk Folkeparti, medmindre Venstre også er med.

Læs også:

Læs også:

Det mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), der ikke forstår, hvorfor Mette Frederiksen på forhånd vil udelukke aftaler med DF, hvis det kommer danskerne til gode.

»Jeg tror, danskerne forventer, vi i Folketinget vil samarbejde om de ting, vi kan blive enige om. Hvis der er punkter, hvor Socialdemokratrene og Dansk Folkeparti naturligt kan blive enige til gavn for danskerne, så bør vi da gøre det, uanset hvad andre partier mener. Det er meget mærkeligt, at Mette Frederiksen lægger ansvaret for alle politiske beslutninger i hænderne på Lars Løkke Rasmussen,« siger Kristian Thulesen Dahl og fortsætter:

»Jeg tror ikke, hendes eget parti vil kunne forstå en situation, hvor S på forhånd har udelukket et samarbejde med DF. Hvis man tager et aktuelt punkt som dagpengeområdet, hvor man sagtens kan forestille sig, at DF, S og SF finder en god og fleksibel løsning. Skal det så være op til Lars Løkke at afgøre, om vi kan blive enige? Jeg tror, Mette Frederiksen kommer til at æde sine ord, når de konkrete politiske emner skal forhandles,« siger han.

Læs også:

I et stort interview med Berlingske, siger Mette Frederiksen, at man »selvfølgelig ikke skal have en situation, hvor DF peger på Løkke, og at Thulesen så tror, han kan lave politik med alle mulige andre.«

Den udtalelse giver DF-formanden ikke meget for.

»Det virker som om, Mette Frederiksen er en smule fornærmet over, at danskerne ikke genvalgte den socialdemokratiske regering. Det gjorde de ikke, og nu har vi fået et flertal, der peger på en ny regering. Men DF sagde i valgkampen, at vi vil nå så langt som muligt med vores mandater, og det betyder, vi er klar til at samarbejde med andre partier end Venstre,« siger Thulesen Dahl og peger på flere punkter, hvor det vil give god mening med et S-DF-samarbejde:

»Mette Frederiksen nævner selv, at man har interesse i at føre en strammere udlændingepolitik, og her skal man huske, at de ikke længere er bundet i den anden retning af de Radikale. Derfor er jeg spændt på at se, om Socialdemokraterne reelt er klar til at føre en stram udlændingepolitik. Ud over dagpengene bør vi også tale om ældrepolitik, sundhedspolitik og en lang række andre områder,« siger Kristian Thulesen Dahl.