PostNord meddelste mandag, at de indstillede uddelingen af post i Vollsmose på Fyn efter at to postbud var blevet truet. Politikerne på Christiansborg er enige om, at det er uacceptabelt, men hvordan der skal løses, er der delte meninger om.

Forsvarsordfører Kristian Hegaard (RV) mener, at at de danske politibetjentes tid kan bruges meget bedre end i dag.

»Der er for mange betjente, der spilder tiden ved at tjekke rødbedefarvede pas og glo på nummerplader. Imens er det ikke muligt at dele post ud i Vollsmose på grund af nogle lømler. Det er fuldstændig uacceptabelt, at man ikke kan modtage post, pakker eller få et postkort fra moster Uda. Det er lidt sjovt, at nogle begynder at rasle med sablen, når vi i øjeblikket har en masse gode betjente, der venter på at opklare rigtige forbrydelser fremfor at tjekke rødbedefarvede pas,« og fortsætter:

»Første skridt må være, at dem, der spilder tiden, skal sættes til at opklare forbrydelser hurtigst muligt. Så kan vi se, om der skal mere til, men det er for tidligt at sige lige nu. Det må være en politifaglig vurdering.«

Kristian Hegaard er ikke bekymret for at flytte politibetjente for de danske grænser:

»Det er falsk tryghed, at vi har politi stående nede ved grænsen, når vi har over 7.000 kilometers kyststrækning. Man kan sagtens komme udenom, hvis man vil. Det er en forkert prioritering, og vi kan prioritere vores ressourcer meget bedre. Derfor bør de i stedet fange rigtige forbrydere. Det går hurtigere at rykke betjentene rundt end at opruste politiet.«

Kristian Pihl Lorentzen, der er transport- og postordfører ved Venstre, mener, at der skal handles hurtigt, inden situationen udvikler dig:

»Det er en helt uacceptabel situation og en farlig glidebane. Det er ikke kun postbudene og borgerne i Vollsmose, det går udover. Hvis det spreder sig, er vi virkelig ude på et skråplan. Vi er nødt til at markere fra samfundets side: Nok er nok. Politiet må sætte hårdt ind og sætte de ressourcer ind, der skal til for at gøre op med uvæsenet. I for mange år har man kørt rundkredspædagogik og haft fløjshandsker på. Det virker ikke, og vi er nødt til at skrue bissen på,« og fortsætter:

»Politiet skal i højeste grad oprustes. Jeg har været postordfører i mere end 10 år og har ikke hørt om noget lignende. Loven gælder overalt, og man skal kunne færdes trygt. Jeg ser på det med stor alvor og forventer, at politiet reagere prompte og absolut.«

Modsat Kristian Hegaard, ser Kristian Pihl Lorentzen det som en meget dårlig løsning, hvis man begynder at fjerne politi fra grænsen:

»Vi har grad har brug for at opretholde grænsekontrollen i den nuværende situation. Politiet har knaphed på ressourcer, men det her er vi nødt til at prioritere, og så må de trække på de andre ressourcer og blive aflastet. Eksempelvis trækker politiet på hjemmeværnet hver weekend.«