Nomadefamilien fra Langeland er langt om længe blevet fundet. Nu skal børnene tvangsundersøges i Holland i op til tre måneder, før familien - måske - kan vende tilbage til Danmark.

Det lykkedes onsdag hollandske myndigheder at anholde de danske nomadeforældre, der i ugevis har været på flugt med deres fire små børn.

Alle seks er nu i myndighedernes varetægt, og der kan snildt gå flere måneder, før familien kan vende tilbage til Danmark, fortæller børnechefen i Langeland Kommune.

- Nu er børnene blevet anbragt på en institution, og de hollandske myndigheder har oplyst os om, at det vil tage tre måneder at lave den undersøgelse, der skal til. Og det er resultatet af den undersøgelse, der må vise, hvad der så kommer til at ske, siger Rene Nielsen til TV2.

Læs også: Kommer i seng med tomme maver og fyldte bleer

Læs også: Dansk nomadefamilie anholdt i Holland

Det er endnu uklart, om nomadefamilien ender i Langeland Kommune, når den hollandske tvangsundersøgelse er gennemført. Det kommer an på resultatet af undersøgelsen.

Familien, der har boet på 14 forskellige adresser siden 2004, forlod i al hast deres lejebolig i byen Humble midt om natten, da Langeland Kommune krævede en tvangsundersøgelse af børnene.

Kommunen frygter for børnenes ve og vel, og lillesøsteren til moderen i nomadefamilien siger, at bekymringen er velbegrundet.

- Børnene har ikke sengetøj på deres senge, de går rundt med fyldte bleer og går sultne i seng. De får ikke en ordenlig kost, og det er begrænset, hvad de har, fordi ting bliver efterladt, hver gang familien flytter, har Nina Klink tidligere fortalt bt.dk.

Familien består af den 28-årige 'M' og hendes ti år ældre hollandske mand 'E'. Sammen har de fire børn på 1, 2, 4 og 5 år - to drenge og to piger.