Lars Hitchinson stak af fra Vridsløselille Statsfængsel i 1995, da en 26 ton gummiged pulveriserede fængselsmuren. Nu mistænkes han for kreditbedrageri.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den tidligere flugtkonge Lars Hitchinson er igen i ordensmagtens søgelys.

Politiet mener, at flugtkongen har spillet en væsentlig rolle i Aalborg firmaet Dansk Erhvervs Caterings konkurs, som på blot ni måneder kostede en række kreditorer flere end fire mio. kroner.

En lang række firmaer som Avis Biludlejning og TDC har ifølge B.T.s oplysninger måttet indkassere tab på konkursen. B.T. har talt med flere af kreditorerne, og de fortæller, at de aldrig har fået betaling for de varer, de leverede til Dansk Erhvervs Catering.

Lars Hichinson, der i dag har taget navneforandring til Knud Erik Hansen, var formodentlig også arkitekten bag flugtaktionen, da en 26 tons gummiged 27. august 1995 pulveriserede muren i Vridsløselille Statsfængsel.

Hitchinson havde på det tidspunkt 15 måneder tilbage af sin straf på otte år og seks måneders fængsel for tyveri og hæleri. Efter godt en måned på fri fod blev han igen fanget af politiet. Lars Hitchinson blev i sin tid kendt som flugtkonge, efter at han gennem et hul i væggen i arresten i Nyborg ofte tog på værtshus om natten for at vende hjem, inden morgenmaden blev serveret i cellen.

B.T. har gransket Dansk Erhvervs Caterings konkurs og fundet spor til en række spektakulære millionkonkurser i henholdsvis Kolding, Svendborg og København. Her har en række selskaber officielt været beskæftiget med catering, rengøring, handel og financering.

Flere af dem er gået konkurs efter en kort levetid. Samme mønster er tilsyneladende anvendt i svindelsagen fra Aalborg. De mange konkurser, som har tømt statskassen for adskillige millioner kroner i form af manglende indbetalinger af A-skat og moms, undersøges i øjeblikket af Københavns Politis bedrageriafdeling. Ifølge B.T.s oplysninger retter Københavns Politi skytset mod to formodede hovedmænd, HM og HS.

HM boede i en københavnerlejlighed på 400 kvadratmeter med udsigt til den Sorte Diamant, med en Mercedes og en Rolls Royce i kælderen samt en båd liggende i havnebassinet foran ejendommen.

HM's revisor, AL, bosat i England, optræder også som revisor for flugtkongen. Desuden optræder en kvinde, KEJ, som bestyrelsesmedlem i et firma, hvor flugtkongen er direktør. Da firmaet går konkurs i oktober 2000, bliver hun efterfølgende direktør i et nyt firma, som holder til på en af HM's forretningsadresser.

Avisen Politiken undersøgte for en del år siden en række konkurser i Scientology-miljøet. Både HS og AL blev dengang omtalt i Politikens historier.

Chefen for Københavns Politis bedrageriafdeling, Niels Jørgen Abildgaard, har tidligere over for B.T. bekræftet forbindelsen mellem flugtkongen og HM.

Aalborg Politi er i øjeblikket ved at støbe kuglerne mod flugtkongen.

»Vi er ikke i tvivl, det er ham, vi går efter,« sagde vicekriminal-kommisær, Per Højbak til B.T., inden han gik på pension.

Ifølge B.T.s oplysninger er der endnu ikke rejst sigtelse mod flugtkongen.

B.T. har forsøgt at indhente en kommentar fra flugtkongen, der ifølge Erhvervs & Selskabsstyrelsen bor i Aalborg, men det er ikke lykkes.

HM derimod bekræfter, at han kender flugtkongen - men han benægter, at have forbindelse til flugtkongens sag.