Danmark vandt 5-1 ude over Irland og er dermed klar til VM næste år i Rusland. Den helt store spiller var Christian Eriksen, som scorede tre mål, og det anerkendte Åge Hareide efter kampen.

»VM fortjener Christian Eriksen, så han kan vise sig frem for hele verden. Han er en god afslutter, han er en god inspiration for de andre på holdet, og så er han en god person,« sagde Åge Hareide efter kampen til Kanal 5.

 

Christian Eriksen har faktisk været med til en VM-slutrunde, da han i 2010 som 18-årig var den yngste spiller af alle til VM i Sydafrika. Men det er der ikke mange af de andre danske landsholdsspillere, der har.

»Det er der kun ganske få af dem, der har været. Derfor er vi rigtig glade nu. Vi har mange ting at glæde os over. Og det har hele Danmark. I forhold til Norge vil jeg nok sige, at danskerne er meget højt oppe, når det går godt - og helt nede i kulkælderen, når det går skidt,« sagde Åge Hareide.

 

Det bliver første gang, den 65-årige nordmand skal med til en slutrunde.

»Min karriere har jo været lidt speciel på den måde, at alt det, jeg aldrig nåede som spiller, det har jeg nået som træner. Nu mangler jeg kun en EM-slutrunde, og der skal jo spilles nogle kampe i København i 2020, så det vil jeg også glæde mig til,« sagde han.