Der er ikke blot tale om en kikser, men en smertefuld fiasko for den Oscar-vindende instruktør, Susanne Bier.

Hendes livs største Hollywood-projekt 'Serena', med verdensstjernerne Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i hovedrollerne, slår alle bundrekorder.

Ikke blot for Bier selv, men for en dansk instruktør i år, viser de nyeste tal.

Blot 431 solgte billetter har 'Serena' formået at sælge på de første fire dage. Ifølge filmmagasinet Ekko svarer det til 18 tilskuere per dag i hver af de blot seks biografer, filmen blev vist i. Og det er altså det dårligste resultat i 2014 for en dansk instruktør.

Læs også:

Det sløje billetsalg kommer efter nogle elendige anmeldelse i både Danmark såvel som udlandet, hvor 'Serena' fik kniven. De danske anmeldere kunne maks svinge sig op på tre stjerner, og der er ingen store filmfestivaler i vente.

Konsekvenser for Biers Hollywood-drømme

Og det kan fremover få stor betydning for den danske instruktørs Hollywood-drømme, har Claus Christensen, chefredaktør på filmmagasinet Ekko, der gav filmen tre stjerner, tidligere vurderet overfor BT.

Læs også:

»Man skal aldrig sige aldrig, men der skal nok et særligt held til, før hun får en chance mere. Nu har hun fået to (først med filmen 'Things we lost in the fire', der gav underskud, red.) og har endnu ikke bestået prøven, sagde han og kaldte det for ’ærgerligt og synd' for hende.

»Det får ikke konsekvenser for hendes danske karriere, hvor hun er en af de største instruktører. Men jeg vil umiddelbart mene, at der skal ikke så lidt held til, hvis de skal glemme den her fuser i Hollywood, og der skal et lille mirakel til, hvis det skal være med stjerner i samme liga,« lød vurderingen fra Ekkos chefredaktør på dagen for de lunke, danske anmeldelser.