Trods strejkerne i Grækenland har charterbranchen - med småforsinkelser - fragtet solhungrende danskere sydpå dagen igennem. Først omkring weekenden risikerer de rejsende at blive berørt for alvor.

Det græske kaos har endnu ikke rystet rejseselskaberne, der hele dagen har fløjet danskere til og fra det uroplagede land - nogenlunde til tiden.

De organiserede strejker har gjort det muligt for flyselskaberne at planlægge sig ud af problemerne. Både i dag og i morgen er det nemlig i tidsrummene 8-12 og 18-22, grækerne nedlægger deres arbejde i protest mod regeringens nedskæringer.

Danske turister har desuden kun oplevet småforsinkelser i dag, ligesom de formentlig vil gøre i morgen, fordi det netop er mandag, tirsdag og onsdag, færrest flyver på sommerferie og hjem igen. 

Men fra torsdag og frem er alt uforudsigeligt, fordi det ikke er til at spå om grækernes reaktion på politikernes beslutning om landets økonomi. Allerede nu tørner politi og demonstranter sammen i gadekampe, der er blevet voldsommere i løbet af dagen.

- Torsdag, fredag, lørdag og søndag er store rejsedage, men nu må vi tage en dag af gangen. Vi har et nødberedskab klar på øerne, hvis de her strejker fortsætter. Men indtil videre må vi holde vejret og forberede os det bedste, vi kan, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Beskeden er stort set den samme fra Spies.

- Vi kan jo ikke begynde at tage sorgerne på forskud. men det er klart, vi har jo hele tiden en 'standby på', hvor vi holder øje og hurtigt kan reagere, hvis der sker noget, siger direktør Jan Vendelbo.

Hos Star Tour er der også størst bekymring over weekendens afgange.

- Er der generalstrejke på det tidspunkt, er det noget rigtig skidt, fordi det kan lave ragnarok i vores meget stramme sommerprogram, siger salgsdirektør Stig Elling.

Rejseselskaberne opfordrer alle sommergæster, som skal til Grækenland, til at møde op i lufthavnen til normal tid, hvis de ikke har fået besked på andet.