Danmarks Meteorologiske Institut advarer om kraftigt regnvejr i dag. Og det ser slemt ud for hele landet.

Godt og vel hele Danmark bliver i dag ramt af voldsomme regnskyl, og særligt Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm står for skud. 

- Regnen bevæger sig i morgentimerne over det sydlige Danmark. Men vi får alle sammen regnen at mærke i løbet af dagen, siger Michael Jarnvig fra TV2 Vejret.

HVAD SYNES DU OM DET DANSKE SOMMERVEJR? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

De kraftige mængder regn fik onsdag aften DMI til at udsende varsel om kraftig regn, der kan skabe store trafikale problemer og 'medføre fare for oversvømmelse af lavtliggende områder og kældre; særligt hvis afløb er blokeret eller i uorden'.

- Vi vil opleve kraftig regn i fem-seks timer, hvorefter det aftager en smule. Men det vil regne hele dagen. Der vil falde mellem 25-35 millimeter regn, og lokalt måske op til 40, oplyser vagtchef hos DMI til bt.dk.

Dermed bliver de kraftige regnskyl ikke i nærheden af det skybrud, der lørdag d. 2 juni lagde store dele af København under vand. Her faldt der 135 millimeter regn på under to timer.

På Fyn og i Sønderjylland melder DMI og risiko for kraftig regn, men det er endnu usikkert, hvor voldsomt det bliver, og vejrinstituttet vil først i løbet af dagen kunne vurdere, om der også her skal udsendes en advarsel.
 
Femdøgnsprognosen tegner desværre heller ikke lyst.

- Det meste af fredagen går med at få skubbet regnvejret over mod svenskerne, og så kommer der er et nyt regnvejr ind over landet søndag, siger vagtchefen hos DMI.

DMI definerer 'kraftig regn' som en nedbørmængde på over 24 millimeter i løbet seks timer. Det svarer til 24 liter eller 2½ gulvspand med vand for hver kvadratmeter 

Varslet indebærer, at beredskabet og politiet bliver advaret om regnmængderne, så de er klar til at rykke ud.

Hvad synes du om det danske sommervejr?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. i morgen.