____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>For lidt over et halvt år siden fik hun det, der minder om en dødsdom fra lægerne: Uhelbredelig lungekræft.

På det tidspunkt havde Solvei Jørgensen allerede kæmpet mod kræften i tre år. Alligevel nægtede den 61-årige seje kvinde at give op. I stedet for at sætte sig til at vente i sofaen, satte hun sig for at gennemføre en halv ironman. Et mål som søndag blev indfriet ved KMD Ironman i Aarhus. 

Som den eneste kvinde stillede Solvei Jørgensen op for aldersgruppen 60-64 år og gennemførte, det, som hun allerede nu ved bliver både det første og det sidste løb. Med diagnosen kronisk lungekræft hængende over hovedet var det sidste udkald. 

- Da jeg fik konstateret lungekræft i oktober besluttede jeg, at jeg ville gennemføre en halv ironman vel vidende, at det kun ville blive den her ene. Min lungekapacitet vil stille og roligt svinde ind, så det var nu eller aldrig, fortæller Solvei Jørgensen dagen derpå.

Læs også: Mirakel-Camilla knuste alle ved comeback-løb

Solvei Jørgensen fik første gang konstateret kræft i skjoldbruskkirtlen i 2010. Det så i første omgang ud til at blive helbredt, men i 2012 viste det sig, at kræften havde bredt sig til den ene lunge. Knuden blev fjernet kort før jul, men mindre end et år senere, viste det sig, at operationen ikke havde været tilstrækkelig. I oktober 2013 fik Solvei Jørgensen besked om, at lungekræften havde bredt sig til begge lunger og var uhelbredelig. Solvei Jørgensen var på det tidspunkt aktiv motionist, men havde aldrig løbetrænet, og vand var hun direkte bange for. Alligevel tog hun beslutningen om at gennemføre en halv ironman, som består af 1.9 km svømning, 90 km cykling og 21.1 km løb. En distance som kan tage pusten fra de fleste, men som for Solvei Jørgensens vedkommende betød, at hun fik livsmodet tilbage. 

- Det har givet mig noget at stå op til. En grund til ikke at lægge mig på sofaen og konstatere at lægerne har opgivet at gøre mere. Det har jeg valgt, at det var ikke det jeg ville, og det har været guld værd, siger Solvei Jørgensen, som er sikker på at beslutningen ikke bare har givet hende bedre livskvalitet, men også længere levetid.

- Jeg er sikker på, at jeg ved at gennemføre det her har givet mig selv et halvt til et helt år mere at leve i, uanset hvor langt jeg har igen, siger Solvei Jørgensen.

Ovenpå strabadserne har Solvei Jørgensen bevilget sig selv og kroppen ferie i en uges tid. Men derefter har hun ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene.

-  Nu skal jeg selvfølgelig lige se, hvad den næste kontrol midt i juli siger. Men jeg har tænkt mig at fortsætte med løbetræningen, så jeg forhåbentlig kan gennemføre en hel marathon i København næste år, lyder det optimistisk fra den seje kvinde.