Bare sagsøg os. Vi er nemlig beskyttet af diplomatregler.

Det var beskeden fra Svend Aukens datter, Louise, og hendes mand Thomas Wagner, da en udlejer bad dem overholde deres lejekontrakt. Det siger Carl Christ, der har udlejet villaen i Charlottenlund for 26.000 kr. om måneden, til B.T.:

- Der står klart og tydeligt i kontrakten, at de skal aflevere huset i samme stand, som de modtog det i. Men det gider de ikke. Thomas Wagner sagde, at jeg ikke kunne røre dem, fordi de er beskyttet af diplomatregler.

Wagner har været fransk diplomat i Danmark, men flytter nu tilbage til Frankrig, hvor hustruen fremover skal arbejde for det danske udenrigsministerium. De 78.000 depositum-kroner, som diplomat-parret efterlader ved weekendens flytning, er langtfra nok til at dække udlejerens udgifter.

Retssag kan ikke betale sig

- Parret fik et tilbud fra en polak, der vil male huset for 65.000 kroner. Men det var eksklusiv maling af kælderen, og så endte tilbuddet med at blive 90.000 kroner. Derudover skal der laves alle mulige småting som f.eks. ødelagte døre og karme, siger Carl Christ, der ikke længere tror på, at han får sine penge at se igen.

- Jeg har talt med to advokater, der begge siger, at jeg formentlig vil vinde sagen i retten, men at procesomkostningerne vil overstige det beløb, jeg får tilbage. Så jeg ender desværre nok med at ordne huset selv.

Også gartnerens regning rejser parret fra.

- Louise ringede og spurgte om vores kontonummer, hvorefter hun overførte 3.500 kroner ud af en regning på i alt 8.196 kroner, siger Jakob Halkier, der driver gartneriet Lavendelhaven.

En privat sag

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Louise Auken, uden held. Til gengæld lykkedes det at få fat i Thomas Wagner, der står som lejer på kontrakten.

-Det eneste, jeg vil sige, er, at det er en sag mellem udlejeren og mig. Vi er ikke enige om, hvordan kontrakten skal fortolkes.

I kontrakten står der, at huset skal afleveres i samme stand som, da i flyttede ind. Hvad er der at fortolke?

- Er du måske advokat? Prøv og hør, jeg gider ikke kommentere mere på den kontrakt.

Hvad så med gartnerens penge?

- Det var et helt vanvittigt beløb, gartneren forlangte.

Hvorfor har I fortalt udlejeren, at han bare kan sagsøge, fordi I alligevel er beskyttet af diplomatregler?

- Det har jeg aldrig sagt. Det her har intet at gøre med diplomatregler. Det er en privat sag. Hvis udlejeren har et problem, må han gøre, hvad han vil.