I glitrende kjoler og høje sko fredag efter fredag på dansegulvet. Sådan stiftede mange danskere bekendtskab med Sarah Mahfoud, der i dag er professionel bokser på fuld tid.

»Det kunne ikke blive mere forskelligt. Det er fra den ene yderlighed til den anden. Det var også en rigtig fed oplevelse at være med i 'Vild med dans' (i 2016, red.). Det var sjovt at være på hver fredag, at få lagt makeup og have flotte kjoler på og at danse med Morten. Det var en helt vildt fantastisk oplevelse. Boksning er i den helt anden boldgade. Det er fedt og råt på en anden måde. Jeg kan godt lide, det er lidt forskelligt,« siger Sarah Mahfoud til B.T. Sport.

Lørdag sejrede hun suverænt over spanske Vanessa Cabellero efter en usædvanlig kamp-optakt.

For egentlig skulle Sarah Mahfoud have bokset mod franske Stephanie Ducastel, der udeblev fra indvejningen.

Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard vandt 'Vild med dans' i 2016.
Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard vandt 'Vild med dans' i 2016. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Kampen blev aflyst, og Sarah Mahfoud må vente lidt på at få en modstander af den kaliber.

Det ærgrer hende, for kampen mod franskmanden beskriver danskeren som en, der skulle have åbnet døren til den helt store scene.

»Jeg havde glædet mig så meget til den kamp, og jeg havde virkelig forberedt mig godt både mentalt og fysisk. Jeg synes virkelig, jeg var klar på den opgave. Så det er lidt som at få et slag i hovedet, når hun så ikke dukker op. Jeg blev lidt bitter, for det havde bare passet så godt. Men sådan skulle det åbenbart ikke være,« siger Sarah Mahfoud.

Hun har altid godt kunnet lide kampsport, og hendes far har også dyrket det meget, fortæller hun.

Danish Fight Night i Frederiksberg Hallerne, lørdag den 15. september 2018. Sarah Mahfoud (th.) vs Vanesa Caballero (tv.)
Danish Fight Night i Frederiksberg Hallerne, lørdag den 15. september 2018. Sarah Mahfoud (th.) vs Vanesa Caballero (tv.) Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Vis mere

Og selvom boksning er en enmandssport, er der stadig et stort sammenhold i klubben.

»Man bakker hinanden virkelig meget op, og jeg kan godt lide, når træningen bliver virkelig hård. Man presser sig selv, og så tror jeg bare, det er hele det her med adrenalinkicket, man får op til kampene, man går i så skarp træning og træner op til noget. Det er alt eller intet. Hele mit liv handler om boksning, det kan ikke gøres halvt. Det er, hvordan du spiser, sover og træner. Du skal have en sindssyg kondition. Jeg kan godt lide, det bliver så fokuseret,« siger Sarah Mahfoud, der godt kan lide fornemmelsen af at gå ’all in’.

Hun er ikke i tvivl om, hvad målet er med den professionelle boksekarriere, som hun gik fuldt ind i for et år siden.

»Jeg tror, alle boksere har det samme mål. At få fat i nogle af de gode bælter fra de helt store forbund. Det er selvfølgelig også min drøm at kunne stå med et bælte og kalde mig verdensmester. Det er målet,« siger Sarah Mahfoud.

Målrettet og kontant. Og der er ingen tvivl om, at boksning fylder meget. Der bliver ikke takket ja til mange fester, for livet som sportsudøver på højt plan kræver fuldt fokus.

»Det gør mig ikke noget. Jeg synes ikke, jeg mister noget på det,« siger Sarah Mahfoud.

Når det kommer til kærlighed og forhold, ændrer boksningen dog ikke noget, fortæller Sarah Mahfoud, der blev single for to måneder siden.

»Det synes jeg ikke. Det får man til at gå op ligesom alt andet. Man skal jo bare være sammen med en, der kan forstå det, man laver, og accepterer det. Og så finder man ud af det ligesom alt andet,« siger Sarah Mahfoud, der har været i bokseverdenen, siden hun var 14 år.

DM i Amatørboksning 2012. Sarah Mahfoud (tv.) mod Bettina Nielsen.
DM i Amatørboksning 2012. Sarah Mahfoud (tv.) mod Bettina Nielsen. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Og hun elsker den. At se stævner, boksning generelt og at snakke om det. Det fylder meget i hendes liv, og det 'fedeste' for hende er, når hun får en kamp og muligheden for at træde ind i ringen.

»Det er en følelse, jeg ikke rigtig kan beskrive i forhold til, hvad det gør ved den. Dagen er altid mærkelig på en fed måde. Og bagefter tænker jeg altid ’det er derfor, du gør det’,« siger Sarah Mahfoud, der dog også kan pege på hårde ting ved sporten.

Aflyste stævner og en venteposition, som hun af og til bliver sat i.

»Det hårde er, at du ikke ved, hvad der kommer til at ske. Det kunne jo være rigtig rart, hvis der for eksempel var en tv-aftale. Så vidste man det, og så ville dagene blive sat af til det. Det ville gøre det nemmere for alle os boksere, så vi vidste, hvornår vi skal træne op. Der er meget 'måske', og man skal også huske at holde fri, når man kan. Ellers går man død i det. Det er det svære. Hvornår kan man slappe af, og hvornår skal man træne op til noget. Og hvis man så har trænet op og er klar, og det så ikke bliver til noget kan være lidt hårdt. Jeg tager det hele med. Det gode opvejer det dårlige,« siger den 28-årige bokser.

Sarah Mahfoud under 'Vild med dans'-finalen i 2016. Noget af en kontrast til livet i ringen.
Sarah Mahfoud under 'Vild med dans'-finalen i 2016. Noget af en kontrast til livet i ringen. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Også psyken bliver testet i den krævende hverdag.

»Man bliver også presset psykisk. Der er så mange nerver på og så meget på spil for en, og man vil jo gøre det godt hver gang. Så selvfølgelig kræver det rigtig meget, at man også er med oppe i hovedet. Det bliver man nødt til at være,« siger Sarah Mahfoud, der dog ikke kun bruger tiden på træning.

Det faste job som social-og sundhedsassistent sagde hun op sidste år. Hun er vikar samme sted, så hun kan styre sine vagter bedre i forhold til kampe. Og så er Sarah Mahfoud startet på sygeplejerskeuddannelsen. Hun tager studiet online, og der er en helt særlig grund til, at netop det fag har fanget hendes interesse.

»Jeg kan godt lide at arbejde med mennesker. Det er et rigtig givende job. Nu har jeg arbejdet som assistent i noget tid og været rigtig glad for det, så jeg havde bare lyst til at udvikle mine kompetencer lidt, og der synes jeg, sygeplejerske er det rigtige skridt,« siger Sarah Mahfoud.

Sarah Mahfoud mod Vanesa Caballero ved Danish Fight Night i Frederiksberg Hallerne, lørdag den 15. september 2018.
Sarah Mahfoud mod Vanesa Caballero ved Danish Fight Night i Frederiksberg Hallerne, lørdag den 15. september 2018. Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Vis mere

Hun tror på, at studiet og boksekarrieren kan spille sammen. Det handler blot om god planlægning.

»Selvfølgelig skal det ikke være på bekostning af min boksning, for det er ’nu og her’. Sygeplejerske kan jeg godt læse til om fem år, hvis det går helt galt. Boksning er nu og her. Så det er første prioritet, og det vil det altid være. Men jeg vil gerne have noget andet ved siden af. Jeg træner to gange om dagen, og det er godt for kroppen, men man har også lyst til at holde hjernen lidt i gang, som udvikler en på den måde også,« siger Sarah Mahfoud.

Og hun er ikke i tvivl om, at hun har taget det helt rigtige valg ved at springe ud som professionel på fuldtid.

»Aldrig nogensinde har jeg fortrudt det. Det er det helt rigtige, og jeg kan mærke, det kun bliver bedre og sjovere. Det er kun starten, det her,« siger Sarah Mahfoud.