Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

KOMMENTAR: Mandag i BT har Peter Sørensen skrevet en fremragende klumme om Daniel Aggers stop i Brøndby.

Han skriver også, at han synes, at Daniel Agger helt skal indstille karrieren.

Dette er ikke skrevet for at reklamere, men du skulle nu tage at købe avisen. Også på grund af Peter Sørensens klumme.

Det er skrevet for at skrive, at det også bliver hans sidste superligakommentar i denne omgang som fodboldkommentator på BT. Desværre. Det har været en fornøjelse for os på redaktionen at kunne tilbyde Peter Sørensens faglighed, skarphed og indsigt på spillet i dansk fodbold til vores læsere.

Men når sommerferien er forbi i fodbolddanmark, og det er den snart, skal Peter Sørensen være en del af Superligaen på den rigtige måde, som træner for Silkeborg. Så skal han ikke samtidig gå og kommentere på ligaen i BT under andre kasketter end den, han har på som netop Silkeborgs cheftræner.

Det har Peter Sørensen og jeg været afklaret med i lang tid. Når jeg vælger at dele det her, så skyldes det, at jeg selv på twitter er blevet spurgt til Peter Sørensens rolle som ekspert, nu hvor han er på vej i Superligaen. Og det skyldes ikke mindst en historie i Århus Stiftstidende i løbet af weekenden, hvor AGF-træner Glen Riddersholm sagde:

»Mon ikke det er på tide, at en vis hr. Sørensen skal finde ud af, om han er kollega eller ekspert.«

Den udtalelse, formoder jeg, kom efter, at avisens journalister havde spurgt Glen Riddersholm, hvad han syntes om Peter Sørensens klumme i BT fra i fredags, hvor han fældede dom over sæsonen og om AGF skrev:

»Jeg må bøje mig for, at AGF efter pokalfinalen har løftet sig og fået en tro på egne evner, men når det er sagt, synes jeg ærligt talt ikke, at holdet har præsteret bedre, end tabellen viser. AGF har haft en dårlig sæson.«

Det var formentlig også den bemærkning, der skabte røre på min twitterkonto (den kan du finde her: @munklund). Her blev jeg spurgt, om jeg virkelig var enig med Peter Sørensen, og om jeg virkelig syntes, at han var en god ekspert.

Det er jo netop uendeligt ligemeget, om jeg er enig - det er næsten bedre, hvis jeg nogle gange er uenig. Jeg har lyst til, at der er noget på spil, når vi diskuterer fodbold.

Men ja, jeg synes, Peter Sørensen er en ekspert med stor indsigt i spillet og et godt sprog. Jeg mener endda, at begge dele er dokumenteret. Men det kan man jo så også være enig eller uenig i.

Nå, tilbage til Sørensens dom over AGF. Det er egentlig forbløffende, synes jeg, at det skaber så meget røre. Altså jeg kan jo godt forstå, at folk omkring AGF læser det og kan være uenige og næsten føle sig ramt.

Men så er det da vel heller ikke værre, at en ekspert - og det vil jeg dog for helt egen regning gerne kalde et fagmenneske som Peter Sørensen - vurderer, at AGF har haft en dårlig sæson.

Man kan være uenig. Og sige det. Men kan det virkelig være et problem, at Peter Sørensen tillader sig at bidrage til fodbolddebatten? Kan det virkelig være et problem, at han med sin faglighed analyserer på de præstationer, vi kigger på?

Ja, han er gammel AGF-træner, men der er efterhånden løbet ret meget vand i åen siden da. Og skulle det nødvendigvis udstyre ham med en manglende distance i forhold til at vurdere AGF?

Jeg kan ikke få øje på det dybe problem, og varedeklareringen, at Peter Sørensen har været træner i AGF og blev fyret, er jo da i hvert fald klar for alle, der følger bare marginalt med i spillet. Derfra kan man så tænke sit.

Jeg har heller ikke noget imod, at Poul Hansen mener noget om OB eller AGF. At Stig Tøfting gør det samme om Randers, AGF og OB. At Jesper Grønkjær er ekspert, når FCK spiller, at Mikkel Bischoff i dag stod i Brøndby. Og at Peter Graulund kommenterer AGF.

Det går da helt fint.

Jeg har skrevet det før, og nu bliver det så tid igen: Superligaen har brug for karakterer, der tør sætte bare en anelse på spil. Vi har brug for eksperter med et ordentlig sprog, klare holdninger og modet til at sætte ting til debat og på spidsen. Vi har også brug for folk i ligaen, der netop er karakterer.

Vi har brug for trænere, der ikke bare sætter deres hold og taler om genpres og boldcirkulation. For nogle bliver mediearbejdet aldrig mere end et onde, man må leve med, fair nok.

Men nogle omfavner det - heldigvis - med en større glæde og bidrager til det produkt, som tv og den øvrige presse får ud af ligaen.

Det er faktisk et udtryk for at have forstået, hvem der betaler størstedelen af gildet og lønningerne rundt omkring i dansk fodbold (tv-rettighedshaverne) at levere en god vare på dette felt.

Glen Riddersholm, der altså beder Peter Sørensen finde sin rolle, er jo selv en karakter, der lykkeligvis tør stikke snuden frem og sætte noget på spil. Hans rival, Ståle Solbakken, gør det samme.

Og jeg glæder mig voldsomt til at få stærke karakterer som Bo Henriksen og David Nielsen op i Superligaen efter sommerferien. Og også Peter Sørensen, som jeg skal tilbage til nu.

Vi har på BT Sporten været glade for den måde, Peter Sørensen har løst sin opgave hos os. Fra sommerferien bliver han superligakollega til en række trænere.

Jeg håber, at han - og mange af hans kollegaer - stadig vil bidrage med kant og bid, så spillet og debatten bliver ved med at være interessant at følge.

PS: I øvrigt har vi både Peter Sørensen, Glen Riddersholm og Ståle Solbakken som eksperter på BT under det EM, der begynder om lidt i Frankrig - det glæder vi os også til, og du kan læse om det her.

Andre læser også