Brøndby tabte pusten, og så fik Sønderjyske sit første hjemmebanepoint i ni kampe.

Brøndby overvintrer på en nedrykningsplads. En dramatisk 2-2-kamp med flere diskutable straffesparkssituationer på udebane mod Sønderjyske understreger, at begge hold er i overhængende fare for at spille i den næstbedste række næste år.

Brøndbys Quincy Antipas var ellers tæt på at blive den helt store helt, da han på sin tidligere hjemmebane både var manden bag scoringen til 2-1 midt i anden halvleg og oplægget til udeholdets føringsmål. Men et langskud fra en ellers uskarp Eyjolfur Hedinsson reddede det første hjemmebanepoint til Sønderjyske i ni kampe.

Dennis Rommedahl åbnede nærmest i landsholdsstil, da han udnyttede et sprælsk oplæg fra Quincy Antipas til at vinkle et torpedoløb fra højrekanten og score fladt under Kenneth Stenild på en friløber. 1-0 til Brøndby efter fem minutter.

Men Sønderjyskes udligning gav alligevel grobund for mange bandeord i Brøndby-bussen på vej hjem over Fyn. Målscorer Dennis Rommedahl så noget fortørnet ud, da dommer Lars Christoffersen dømte straffespark i en situation, hvor Tommy Bechmann pludselig faldt til jorden.

Mens Brøndbyfans i vrede lod sneboldene hagle ned i feltet mod skytten Conor O'Brien, brændte amerikaneren i første omgang på Brøndby-keeper Michael Tørnes. Men målmanden kunne ikke holde den flade afslutning, og amerikaneren kunne udligne efter 35 minutter.

Brøndbys lyst til at protestere over dommeren blev ikke mindre, da Simon Makienok i første halvleg tog en høj bold ned i Sønderjyskes felt for at blive stoppet af en arm fra en modstander. Men denne gang var dommerens fløjte tavs.

Men Dennis Rommedahl var ikke færdig med at vise eksplosionsevne i en energiladet bundkamp. Få sekunder ind i anden halvleg    flugtede han prompte på en bold langt ude fra for at se sin afslutning reflektere på overliggeren. Det kunne have været et yderst vigtigt tredje sæsonmål fra landsholdswingen.

Men skammen var trods alt større hos Sønderjyskes Eyjolfur Hedinsson, da han senere modtog bolden tæt under Brøndbys mål og sparkede stort set uhindret forbi. I øvrigt kampens anden kæmpechance til den ellers målfarlige islænding. Han brændte også en tredje stor mulighed, inden Sønderjyskes frustrationer fik frit løb over, at Brøndbys Franck Semou tog hånden til hjælp i feltet.

Men Hedinsson hamrede altså 2-2-målet ind med tyve minutter igen fra kanten af feltet og reddede et vigtigt point hjem.

Senere var dommer Lars Christoffersen igen i fokus, da han overså et straffespark til Sønderjyske, hvor Frederik Holst trådte på en svagt spillende Lasse Vibe i feltet.

Dermed er der dømt endnu et vigtigt bundbrag for sønderjyderne, når forårssæsonen åbnes i marts på udebane mod FC Midtjylland.