Den tidligere FCK'er og hans slæng er de egentlige redningsmænd i Brøndby. Uden dem var emissionen gået i vasken.

Da Brøndby tirsdag præsenterede et resultat af aktieemissionen på 108,4 mio. kr., takkede direktør Tommy Håkansson de mange småinvestorer for deres bidrag og Brøndby Supporters Trust for at have ydet en ekstra stor indsats. Men han 'glemte' nogen.

Selvom Benny Winther med cirka otte procent af aktierne er den eneste storaktionær, skal de egentlige redningsmænd findes i en kreds af herrer, der ikke har ønsket deres navne frem. Sporten.dk kan imidlertid afsløre, at Aldo Petersen og Ole Abildgaard er blandt de mest velklingende navne i den gruppe på i alt 16 investorer, der reelt har reddet Brøndby og endda banket aktieemissionen op på et væsentligt højere beløb end minimumskravet på 60 mio. kr.

Havde det ikke været for dem, var aktieemissionen sandsynligvis slet ikke blevet til noget, for ifølge Sporten.dk's oplysninger tydede prognoserne op til handlens lukning på, at der ville komme færre penge ind end minimumbeløbet i tilfælde af en truende nedrykning på 85 mio., hvis ikke nogen gjorde en særlig indsats. Der var på det tidspunkt angiveligt samlet 83* mio. kr. sammen.

Det fik direktør Tommy Håkansson og N. E. Nielsen til at tage fat i nøglepersonerne i den nævnte investorkreds, og inden for få dage havde de sammen mod IT-rigmanden Thomas Rasmussen skrabet 50 mio. kr. sammen inden for deres egne netværk.

Aldo Petersen, der er kendt som debatør på Canal9 og tidligere dybt involveret i FCK, var tilbage i 2007 blandt dem, der ville købe sig ind i Brøndby og have Peter Schmeichel indsat som sportsdirektør, men dengang fik han ikke succes med sit forehavende, da Per Bjerregaard satte sig imod. Dengang var han i selskab med blandt andre Erik Damgaard, Mark Szighety, Karoly Nemeth og Peter Forchhammer, hvoraf flere mistede deres formuer under finanskrisen, men nogle er også kommet ved muffen igen. Det er dog kunne lykkedes at få bekræftet Aldo Petersen og Ole Abildgaards deltagelse i denne omgang.

Aldo Petersen, Ole Abildgaard og Lasse Andreassen søn af ISS-chefen Poul Andreassen har især haft succes med selskabet Liqtech, der udvikler partikelfiltre til lastbiler og busser, som fik sit store gennembrud på USA's elektroniske børs, NASDAQ, hvor især de sidste fire måneder har været gyldne.

Ifølge sporten.dk's kilder i investorgruppen, der tæller investorer, som har smidt beløb på alt fra en til fem mio. kr., var det vigtigt, at ingen af dem fik over fem procent af aktierne, fordi Brøndby da var forpligtet til at offentliggøre investorernes navne, idet de ikke var interesserede i at skygge for klubbens store sportslige udfordringer. Af samme årsag ønsker ingen at stå frem til citat.

Årsagerne til deres investering strækker sig fra ønsket om, at holde Brøndby i live, til at gøre en god forretning, men fælles for dem er, at de uanset hensigt har været med til at redde en emission, der var tæt på at falde.


* I denne artikels første udgave hed tallet 58 mio. Det er på opfordring af en velinformeret kilde blevet ændret til 83 mio.