Det er nytteløst at øge politiets kontrol ved grænsen til Tyskland. Der er brug for internationale løsninger på den tiltagende strøm af flygtninge mod Europa, lyder det fra SF.

Det er naivt at tro, at man løser problemet med de store flygtningestrømme ved at skrue op for grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse.

Sådan lyder det fra SFs gruppeformand, Jonas Dahl (SF), efter Socialdemokraterne har udtrykt ønske om at intensivere grænsekontrollen.

»Man kan sagtens øge kontrollen ved den dansk-tyske grænse, men det ændrer ikke på, at der er meget store flygtningestrømme, som stadig kommer ind over de europæiske grænser,« siger Jonas Dahl, der mener, at øget grænsekontrol er en »forsimplet« måde at løse problemet på.

»Vi står med de største flygtningestrømme, vi har set siden Anden Verdenskrig, og så er det for forsimplet at tro, at man kan løse det ved Kruså-grænsen. Vi er nødt til at finde både europæiske og internationale løsninger,« siger han.

Skruer man op for politiets kontroller ved den dansk-tyske grænse, finder de kyniske menneskesmuglere blot andre veje, lyder det fra SFs gruppeformand.

»Ligegyldigt, hvor meget kontrol, man laver, finder menneskesmuglerne bare andre løsninger. Så sejler man hertil eller kommer hertil på andre måder. Derfor er vi nødt til at stille os selv spørgsmålet »hvad skal der til for at undgå, at folk flygter til at starte med«,« siger Jonas Dahl.

Han mener, at Danmark får mere ud af at satse på en ordentlig ulandsbistand og samhandel med de afrikanske lande, hvor økonomien er skudt i sænk.

SF mener desuden, at der på europæisk plan bør laves en solidarisk aftale om fordelingen af flygtninge.