Der er stadig mulighed for at drikke sig fra sans og samling på de berømte rusture, der skal ryste de nye studerende sammen i disse uger, skriver metroxpress.

MetroXpress talte i går med tre videregående uddannelsessteder, og her er der ikke sat grænser for mængden af alkohol, som de studerende kan indtage.

Kun Københavns Universitet vil have, at de studerende fastlægger en alkoholpolitik.

»Så længe nøgenhed og alkohol ikke indgår i konkurrencer, så stoler vi på, at de studerende selv kan styre, hvor meget alkohol de indtager. Det afgørende for os er, at man ikke bliver tvunget til at drikke eller være nøgen,« siger Peter Lauritzen, som er universitetsdirektør på Roskilde Universitetscenter.

Samme melding kommer fra Syddansk Universitet og Handelshøjskolen i København (CBS).»Vi har kun én regel. Den siger, at der ikke må arrangeres aktiviteter, hvor man kun kan deltage ved at drikke alkohol.

Vi vil dog ikke tage stilling til, om der skal være en grænse for drikkeriet. Det er for stramt og formynderisk. Vi stoler på, at de studerende selv kan stå for det,« siger Sven Bislev, som er pro­-dekan på CBS.

Københavns Universitet var i går i medierne, fordi det angiveligt havde indført en regel om forbud mod alkohol på studieturene. Det tilbageviser studiechef Jakob Lange dog.

»For hver rustur skal der udarbejdes en alkoholpolitik, som man skal holde sig til. Det, der var fremme i medierne, var blot et eksempel på, hvad de studerende kunne bestemme som alkoholpolitik. Man kunne også aftale, at der kun var alkohol efter klokken 21,« siger studiechef Jakob Lange.

Han understreger dog, at hvis der bliver lavet spilleregler ‘som for eksempel tre Gammel Dansk og to pilsnere til frokost', så vil der blive grebet ind. Studerende på Københavns Universitet mener ikke, at en alkoholpolitik griber ind i rus­turens frihed:

»Det er vigtigt, at de unge selv er med til at tilrettelægge deres uddannelse. Hvis de studerende synes, at alkohol er en del af en god rustur, så skal der også være plads til det,« siger David Salomonsen, formand for studenterrådet på Københavns Universitet til metroxpress.