Ikke alle banker kan eller skal reddes. Der er i stedet brug for konsolidering, mener Finansforbundet.

Redningsplanen aftalt mellem bankerne og Folketing til 35 milliarder kroner hverken kan eller skal redde alle banker, som ikke kan klare sig alene. Det siger næstformand i Finansforbundet Michael Budolfsen.

- Den konsolidering, der er behov for i sektoren, kan nu foregå stille og roligt. Redningsplanen betyder, at der nu kan laves gode løsninger for både kunder, medarbejdere og aktionærer i sektoren, siger Michael Budolfsen.

Forbundet mener dog, at redningsplan er et stærkt signal, og at den kan skaffe ro i finanssektoren. Modsat nogle af verdens tilsvarende redningsplaner, så er den danske plan et sammenskudsgilde mellem sektoren selv og staten, påpeger forbundet.

- Sektoren udviser stor ansvarlighed ved at gå ind i den her aftale. Det er et godt og stærkt signal, at bankerne går sammen om at løse problemerne, og der er en god balance mellem sektorens og statens rolle. Jeg er sikker på, at det vil genskabe tilliden til den danske finanssektor, så vi igen vil se, at de danske banker kan tiltrække udenlandske långivere, siger Michael Budolfsen.

/ritzau/