Nordjyske Bank styrer uden om finanskrisens store problemer og afleverer et pænt kvartalsregnskab med et fald i overskuddet på 23 millioner kroner.

Bankernes kvartalsregnskab afventes med stor spænding på grund af finanskrisen, og Nordjyske Bank har nu åbnet sæsonen med et nydeligt regnskab uden de store krisetegn i tallene. Efter årets første ni måneder har banken tabt lidt terræn i overskuddet, der lander på 120 millioner kroner mod 143 millioner kroner for et år siden. Nordjyske Bank fastholder forventningerne til basisindtjeningen før nedskrivninger på mellem 140 og 160 millioner kroner.

Der vil være fokus på nedskrivninger og ejendomsudlån i de kommende kvartalsregnskaber, og her er Nordjyske Bank en af de pæne drenge i klassen at dømme ud fra regnskabsmeddelelsen. Nettonedskrivningen for årets første ni måneder er på beskedne en million kroner, og Finanstilsynet har set på de største udlånsengagementer.

- Finanstilsynet har ved tilsynets ordinære undersøgelse i banken primo september i år gennemgået bankens 70 største engagementer m.v. samt bankens gruppevise nedskrivninger. Gennemgangen gav ikke anledning til ændring af de af banken foretagne nedskrivninger og hensættelser, skriver banken i fondbørsmeddelelsen.

/ritzau/