Blødninger i begge sider af hjernen: Så kritisk er Schumachers tilstand

Lægerne, der behandler Michael Schumacher på hospitalet i franske Grenoble efter et alvorligt skistyrt, har mandag formiddag holdt pressemøde.

Meldingen er, at Schumachers tilstand er meget kritisk. Den syv-dobbelte Formel 1-verdensmester er kun blevet opereret en gang, og lægerne mener ikke, at det har været nødvendigt med endnu et indgreb lige nu. 

- Operationen gik fint, men viste desværre også, at der havde været blødninger i begge sider af hjernen.

- Schumacher kæmper lige nu for sit liv. Vi vurderer, at han er i en meget alvorlig situation. Vi kan ikke sige, hvad det vil ende med endnu. Vi arbejder fra time til time lige nu, men det er for tidligt at sige, hvad der kommer til at ske og til at komme med en prognose. Umiddelbart vil vi ikke foretage en ny operation, sagde overlæge Jean-Francois Payen på pressemødet og oplyste, at tyskerens familie var ved hans side.   

De tør dog ikke sige, om Schumacher overlever det alvorlige styrt.

Lægerne gjorde det imidlertid klart, at hvis ikke Michael Schumacher havde haft hjelm på under sit styrt, så ville han ikke have overlevet med den høje fart, han havde.

Lige efter ulykken havde Schumacher kunnet kommunikere med læger og familie, men gik i koma, da han nåede frem til hospitalet. Ifølge eksperter har tyskeren efterfølgende mistet bevidstheden på grund af hævelser i hjernen.

Da han ankom til hospitalet, var hans tilstand meget kritisk, og han reagerede ikke på spørgsmål. Han blev opereret i hjernen med det samme efter den første scanning, hvor der blev fjernet flere blodpropper.

Han ligger fortsat i koma, og lægerne behandler ham time for time. De har lagt ham i hypotermi, hvilket betyder, at man holder kropstemperaturen omkring 34-35 grader for at undgå, at resten af kroppen tager skade som følge af ulykken og koma.  

44-årige Michael Schumacher var søndag involveret i en alvorlig skiulykke, da han var på skitur med sin 14-årige søn på skisportsstedet Meribel.

Sammen med sin søn var Michael Schumacher en del af en gruppe, som valgte at stå off-piste mellem løjperne i de franske alper. Her styrtede den syvdobbelte Formel 1-mester af ukendte årsager og slog hovedet mod en sten.

Læs også: