Lotte Reimar fortæller om opvæksten som barn af en af de mest kendte dansktop-profiler, om Johnny Reimars barske sarkasme og om at blive mor som 20-årig.

I MIT FOTOALBUM møder vi erhvervskvinden Lotte Reimar, der fortæller om at vokse op i den kulørte presse, være flov over, at blive kaldt party -og smølfekongens datter og om at blive mor som 20-årig. Hun fortæller også om sit venskab med Anette Heick, som hun var dommer sammen med i en talentkonkurrence for mænd i 80erne.

LOG IND PÅ BT PLUS og læs meget mere om Lotte Reimar suppleret med en masser billeder fra hendes private fotoalbum.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Lotte Reimar fortæller om opvæksten som barn af en af de mest kendte i dansktop-profiler, om Johnny Reimars barske sarkasme og om at blive mor som 20-årig.

1. Mor var striks

Min mor Annie var hjemmegående husmor og passede fire børn, inklusive mig. Hun kørte tingene med hård hånd. Vi blev opdraget til at kunne gebærde os – ikke noget med at gå med joggingbukser i skole, eller sidde med albuerne på bordet. Vi skulle kunne spise på en restaurant uden at falde igennem. I dag er jeg alt andet end striks, jeg er nok mere som min far. Han gav os lov til alting, f.eks. at spise is inden vi skulle have aftensmad. Vi griner lidt i familien ad, at når han var hjemme, og vi bad om et æble, skulle vi have vores mors ’ja’, for fars gjaldt ikke, heller ikke selvom han sagde: ’Tag det dog, det er mig, der har betalt’.

2. Pinligt at følges med far

Familien Reimar havde ikke en omgangskreds af andre musikere eller sangere, og vi talte ikke om min fars job derhjemme. Her er jeg til en af Billed-Bladets fastelavnsfester, der foregik ved Peter Lieps Hus i Dyrehaven – det glemmer jeg aldrig. Men når vi var i Lyngby Storcenter med vores far, var jeg ikke særligt stolt eller glad. At han var partykongen og i dansktoppen, var pinligt for mig, for det har aldrig været en anerkendt genre. Men han var en mand, der kunne forsørge sin familie, og det har jeg respekt for. Jeg glemmer aldrig i 1986, da Danmark spillede fodbold-VM, og han lavede sangen ’Halli halli hallå’. Hver gang jeg kom ind på et diskotek, kunne jeg grave mig ned, for så satte discjockeyen den på, og alle grinede.

3. Smølfekongens datter

Allerede da jeg var lille, havde jeg attitude, som man kan se. Man kunne tro, min far havde været med ved fødslen, men han havde travlt med at optræde med sit partyband. Faktisk så han mig første gang på en tv-skærm et sted. På fødestuen mente de, at jeg måtte være halvt japaner, fordi jeg var gul. Jeg har haft samme udfordring som alle andre børn af kendte personer – man bliver hele tiden sat i forhold til sine forældre, først som partykongens og siden som smølfekongens datter. Det gør, at man får lyst til at stå frem og bevise, at man kan noget på egen hånd. Min far var ’månedens gæst’ derhjemme, for modsat mange andre i den branche havde han også en karriere på hverdage. Vi børn var med far i alle weekender, og vi brugte alle de penge, han tjente, i biffen, i tivolier eller på hoteller – det var sjovt. Og jo, vi var også på scenen, klædt ud som smølfer.

4. Far var barsk og sarkastisk

Min far sagde, at med det mellemrum, jeg havde mellem fortænderne, måtte jeg blive enten kassedame eller nonne. Han har altid haft en meget barsk og sarkastisk humor – der blev ikke talt de store følelser. Mellemrummet forsvandt dog senere, fordi visdomstænderne skubbede tænderne på plads. Johnny kan også finde på at sige til folk: ’Hvis du en dag vil køre forbi vores hus, så gør det endelig’. Engang, da vi var på vej ud ad døren til fest, hvor min mor lige havde krøllet sit hår, sagde han: ’Sikke en flot kjole, hvornår skal du ordne hår?’ Al kærlighed blev sagt med den barske humor, som ikke er for svage mennesker.

5. Annette og jeg har altid været gode venner

Annette Heick og jeg har altid kendt hinanden og været utrolig gode venner, vi har den samme humor. Her er vi i 80erne dommere i en såkaldt Maneater-konkurrence, som Se og Hør stod bag. Det var en talentkonkurrence på diskoteker i hele landet, hvor mænd viste deres evner som sangere og et par gange også som strippere. Vi grinede, så tårerne løb ned ad kinderne. I dag skriver jeg jo en klumme for Ekstra Bladet hver uge – og Annette Heick skriver ligeledes en klumme for BT.

6. En fantastisk dag

Det kan se ud som om, min mor Anni er højere end min far, men det skyldes, at hun havde høje hæle på ved min konfirmation i Ny Holte Kirke. Vi holdt fest i et stort telt i haven med alle de voksne venner og en veninde fra klassen, da jeg var 13 år. Jeg husker mest, at jeg fik penge, og det var en god fornemmelse at tælle dem. Jeg købte en cykel bagefter. Det var en fantastisk dag med alle de taler, hvor jeg var megamidtpunkt.

7. Lykkelig skilsmisse

I 80erne handlede det jo om skulderpuder, touperet hår og meget makeup, og her står jeg med min lille datter. Jeg blev jo mor, da jeg var 20. Smukke Felize er 26 år i dag. Jeg ønskede mig brændende at blive mor, det var bestemt ikke et uheld. Faderen Mitat og jeg gik fra hinanden, da hun var fire år gammel, men de har talt sammen i telefon hver eneste dag, også da hun var på ferie i Thailand. Vi var gode til at deles om hende, der var ikke nogen diskussion om, at hun som en morsyg pige skulle bo hos mig. En lykkelig skilsmisse.

8. Forelsket i købmandens søn

I mine teenageår tjente jeg lidt lommepenge på at være model, selvom jeg ikke havde højden eller målene til det. Jeg er kun 170 cm høj. Da jeg var 15, fik jeg min første kæreste. Han var fire år ældre og den lokale købmands søn. Jeg havde været ulykkeligt forelsket i ham, siden jeg var ti år, og først da jeg blev 15, ville han kigge til min side. Han var ikke specielt stolt af som 19-årig at have en kæreste på 15, men jeg var ligeglad, bare han gad kysse mig. Men ellers levede jeg ikke noget særligt løssluppent liv med hensyn til mænd, jeg holdt igen og havde stolthed – i de kulørte blade var der meget fokus på, hvad jeg lavede.