Vestjyderne er som det andet hold klar til håndboldherrernes Final Four.

Efter en imponerende indsats i begge ender af banen er Skjerns håndboldherrer klar til Final Four. Hele 26-21 (15-6) vandt vestjyderne hjemmekampen mod sidste sæsons sølvvindere Bjerringbro-Silkeborg.

Skjern havde ikke fået den rygskadede landsholdsspiller Kasper Søndergaard spilleklar, men det noterede man knapt. Henrik Møllgaard og Kristian Gjessing gjorde det fint på pladsen som højre back på et Skjern-hold, der var modstanderen overlegen i alle spillets faser.

Skjern-forsvaret havde fuldstændig krammet på BSV-angrebet, og i målet overstrålede landsholdsmålmand Tim Winkler klart sin landsholdskollega Jannick Green, der blev flået fra banen efter en halv snes minutters spil og erstattet med Dane Sijan, da hjemmeholdet førte 6-0.

BSV startede med den albueskadede Rasmus Lauge på bænken, men cheftræner Carsten Albrektsen var pisket til at sætte bagspilleren på banen efter en halv snes minutters spil.

Mads Ø. Nielsen scorede det første BSV-mål til en 6-1 reducering efter næsten 11 minutter, og i resten af første halvleg var det kun Rasmus Lauge, der scorede. Resten af BSV-banden var en ynk at se på, så hvis Carsten Albrektsen i dag vågner op med flere rynker i panden end sædvanligt, er det forståeligt.

Han måtte endnu en gang konstatere, at hans mandskab er mere end skrøbeligt, når det ikke går BSV´s vej. Det har vi efterhånden set en del gange ved holdets deltagelse i Champions League.

Henrik Toft Hansen, Casper Ulrich Mortensen og Jannick Green lignede ikke på noget tidspunkt spillere, der er kandidater til en VM-billet.

Skjern skruede efter pausen lidt ned for aggressiviteten, så BSV kom bedre med. Men den helt store spænding fik man aldrig.

- Vi lagde fra land, som vi havde håbet på. I anden halvleg spillede vi mere nervøst. Men det var vores vigtigste kamp inden jul, så en god sejr, sagde Skjerns Jesper Jensen til TV2 Sport.

Topscorer for Skjern blev Claus Møller Jakobsen med seks mål, mens Rasmus Lauge og Mads Ø. Nielsen hver scorede fem gange for taberne.

De to hold mødes igen på lørdag i ligaen. Det er i Boxen i Herning.

Aalborg Håndbold er allerede klar til Final Four, der spilles i den første weekend i februar.

De to sidste semifinalister findes onsdag aften, hvor 1. divisions tophold GOG i Gudmehallerne får besøg af Århus Håndbold, mens 2. divisionsholdet HØJ i Ølstykkehallen får Skanderborg fra ligaen som modstander.