Sverige var bagud 0-2 ved pausen, men kunne alligevel rejse fra Portugal med en sejr efter mål i sidste minut.

Funchal. Sveriges fodboldlandshold opnåede tirsdag aften et opsigtsvækkende resultat, da holdet på udebane vandt en testkamp med 3-2 ude over Portugals forsvarende europamestre.

Måden var endnu mere forbløffende, eftersom Portugal ved pausen førte 2-0. Men tre svenske mål efter pausen sørgede for overraskelsen.

Superstjernen Cristiano Ronaldo nåede at sætte sit præg på kampen med målet til 1-0. Han fandt et frit rum omkring straffesparkspletten, hvorfra han flugtede et indlæg i nettet efter 18 minutter.

Ronaldo var også med i opspillet, da det blev 2-0 efter 34 minutter. Han fandt Gelson, der sendte et indlæg mod midten, hvor Andreas Granqvist kastede sig ned og kom til at sende bolden i eget net.

Men Sverige svarede tilbage efter pausen. Særligt Viktor Claesson der med to mål hjalp sit hold på 2-2.

Efter knap en time afsluttede han et fornemt angreb med en kølig afslutning, og et kvarter før tid kastede han sig ned og sendte et hjørnespark ind ved nærmeste stolpe.

Så lignede det en remis, men dybt inde i overtiden satte Sverige et sidste angreb ind, og et indlæg fra venstre havnede foran mål, hvor Joao Cancelo scorede selvmål til slutresultatet.

I en anden testkamp tirsdag vandt Italien 2-1 ude over Holland. Dermed hjalp det ikke i første ombæring for Holland at fyre landstræner Danny Blind. Det skete for to dage siden.

Fred Grim havde midlertidigt ansvar for holdet, og han måtte trøste sig med, at der blot var tale om en testkamp, og at der ikke var point på spil, som da Holland lørdag tabte til Bulgarien i VM-kvalifikationen.

Holland kom ellers i front på et italiensk selvmål efter ti minutter. Efter et glimrende bandespil i og omkring Italiens felt, sendte Quincy Promes en aflevering ind foran mål, hvor Alessio Romagnoli sendte bolden i eget net.

Men Italien svarede igen minuttet efter. Wesley Hoedt clearede svagt i Hollands forsvar, så Eder fra kanten af feltet kunne hamre udligningen ind nede ved stolpen.

Holland gjorde første halvleg til en ganske lige affære, men Italien scorede alligevel til 2-1 efter godt en halv time.

Efter et hjørnespark parerede keeper Jeroen Zoet i første omgang Marco Parolos hovedstød, men Leonardo Bonucci stod klar og kanonerede riposten op i nettaget. Det skulle vise sig at blive sejrsmålet.

Endelig vandt Spanien med 2-0 over Frankrig i Paris. David Silva bragte Spanien foran på et straffespark midtvejs i anden halvleg, og indskiftede Gerard Deulofeu cementerede til 2-0 med 13 minutter tilbage.