KØB PLUS!

Her er Laudrups guldmine

Swanseas danske manager har vist særdeles gode købmandsegenskaber. Se, hvor meget de billige spillere er værd nu.

Miguel Peréz Cuesta (Michu) - 26 år - angriber

Markedsværdi start 2012-2013: Ca. 18 mio. kr.

Nuværende markedsværdi: Ca. 160-180 mio. kr.

Chris Wathan - journalist Western Mail

- Michu betragtes jo nærmest som årtiets scoop i Premier League. Han var fuldstændig ukendt, da Laudrup hentede ham for ingen penge i Rayo Vallecano, og nu er han med i toppen af topscorerlisten i ligaen og står til debut på det spanske landshold. Han har jo stort set tidoblet markedsværdien, og nu er det kun de største klubber, der har råd til ham. Han kan blive en økonomisk gevinst for Swansea.

Ashley Williams - 28 år - forsvarer

Markedsværdi start 2012-2013: 30 mio. kr.

Nuværende markedsværdi: Ca. 70-80 mio. kr.

Chris Wathan - journalist Western Mail

- Swansea hentede jo Williams i Stockport for 400.000 pund (ca. 3,8 mio. kr.) i 2008. Siden er hans markedsværdi øget betragteligt, men det her først i denne sæson under Laudrup, at man taler om Williams blandt de bedste midterforsvarere i Premier League. Han er anfører på Wales’ landshold, og en spiller der helt sikkert kan blive for stor til Swansea. I så fald vil man score store penge på ham.

Chico Flores - 25 år - forsvarer

Markedsværdi start 2012-2013: Ca. 18 mio. kr.

Nuværende markedsværdi: Ca. 60-70 mio. kr.

Chris Wathan - journalist Western Mail

- Endnu en af Laudrups guldfugle som ingen i Wales nogensinde havde hørt om. Han havde faktisk en lidt dårlig start. Han var alt for frembrusende og spillede lidt for beskidt. Men nu har han vænnet sig til spillet i England, og han er vokset med opgaven. Pludselig er han også en spiller, som er utrolig interessant for mange klubber i Premier League, og det er jo Laudrups fortjeneste.

Ben Davies - 19 år - venstre back

Markedsværdi start 2012-2013: Ca. 2-3 mio. kr.

Nuværende markedsværdi: Ca. 25-35 mio. kr.

Chris Wathan - journalist Western Mail

- Ben er jo en spiller, som kommer fra egne rækker. Han var slet ikke tiltænkt en plads på holdet, men skader åbnede døren for ham. Laudrup understregede, at han ikke skulle spille fast i Premier League, men det har han nu alligevel gjort. Han har modnet sig med tilliden fra Laudrup, og han er nok den spiller, der har udviklet sig mest under Laudrup. Han er kun 19 år, så han kan om nogle år ende som et kæmpesalg til en storklub.

Jonathan de Guzman - 25 år - midtbane

Markedsværdi start 2012-2013: Ca. 40 mio. kr.

Nuværende markedsværdi: Ca. 60-70 mio. kr.

Chris Wathan - journalist Western Mail

Han er jo lidt en Laudrup »special«. Laudrup hentede ham på fri transfer i Mallorca og solgte ham for 8,5 mio. euro (ca. 63 mio. kr.) til Villarreal året efter. Så floppede han i Villarreal og prisen styrtdykkede på ham. Jeg tror, at Villarreal var klar til at sælge ham for en lav pris i sommer, og var bare glad, da Swansea ville leje ham. Nu har Laudrup nok fået indført en god frikøbsklausul til sommer, og så kan han sælges dyrt senere.