Tidligere Se og Hør-journalist Kenth G. Madsen står nu frem og bekræfter, at man på ugebladet opererede med en kreditkort-kilde.

Som ansat på Se og Hør florerede det på redaktionsgangene, at man havde en særlig kilde, der ‘kunne ting’. Den kilde, der i dag er blevet kendt som 'tys-tys-kilden', der gennem en årrække havde adgang til at overvåge de kendtes brug af kreditkort i kraft af sit arbejde for PBS, det nuværende Nets.



Det bekræfter journalist Kenth G. Madsen, som arbejdede på ugebladet fra 1999 til 2011.

- Man vidste, at kilden eksisterede. Jeg har kun hørt kilden omtalt på gangene, og det var ikke en, jeg havde kontakt til, men det var alment kendt, siger Kenth G. Madsen, der i dag arbejder som freelancejournalist.

Kilden forsynede to af hans kolleger med oplysninger om, hvor kendte og kongelige anvendte deres kreditkort. Men også andre end de to journalister skrev historier på baggrund af oplysningerne. Kenth G. Madsen mener ikke, at han har været afsender på artikler, hvor oplysningerne stammer fra 'tys-tys-kilden'. Men han kan ikke være sikker, siger han.



 - Jeg har aldrig brugt kilden, hvor jeg har været vidende om det. Nogle gange kommer der jo bare en redaktionssekretær, som siger: ‘Vi har hørt at… kan du ikke lige tjekke op på det?’.  Vi kan ikke altid vide, hvor det kommer fra. Det er fuldstændig umuligt, siger Kenth G. Madsen og tilføjer:

 - Man har jo nogle gange en kilde, som er så hemmelig, at man ikke kan få at vide, hvem vedkommende er. Det er i de sjældne tilfælde. Men du kan bare ikke altid vide, hvem kilden er, siger Kenth G. Madsen.

Han kalder Se og Hør en ‘særlig verden’, hvor man som journalist er indstillet på, at man går langt for historierne.

- Hvis man vælger at gå ind på et kulørt ugeblad som Se og Hør, så går man ind på den præmis, at man går langt. Man kan lave rød løber, men man skal også være parat til at ligge på lur med den lange linse. Det finder man hurtig ud af, om man har lyst til eller ej, siger han.