Selvom det er obligatorisk for flygtninge og familiesammenførte at lære dansk, møder gruppen ikke op til hver fjerde dansktime, viser tal fra Ankestyrelsen.

Det er obligatorisk for flygtninge og familiesammenførte i kommunernes integrationsprogrammer at lære dansk. Men gruppen møder ikke op til hver fjerde dansktime, skriver Jyllands-Posten.

Det er Dansk Arbejdergiverforening (DA), der har bedt Ankestyrelsen om tal, der viser, hvor stor fraværsprocenten er. Det gennemsnitlige fravær har vist sig at ligge på 27 procent.

Når flygtninge og familiesammenførte er blevet tildelt opholdstilladelse i Danmark, bliver de placeret i en kommune, hvor de i tre år skal deltage i et integrationsprogram. I integrationsprogrammet indgår blandt andet obligatorisk danskundervisning.

Berit Toft Fihl, som er chefkonsulent hos DA, siger om fraværsprocenten, at »det er en nærliggende tanke, at det er blandt årsagerne til, at det går så langsomt med integrationen«.

»Når man går glip af hver fjerde time, bliver man ikke så god til dansk og har dårligere forudsætninger for at klare jobsøgningen, læse jobannoncer og klare sig på arbejdsmarkedet,« siger hun til Jyllands-Posten.

Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Lennart Damsbo-Andersen (S), vil med henvisning til regeringens kommende udspil på integrationsområdet ikke kommentere tallene.

Venstres Hans Andersen (V) kalder derimod fraværsprocenten for »rystende«, skriver Jyllands-Posten.