KØB PLUS!

Lige nu: Delte 'snydeplan' med Breukink

OPDATERET kl. 13.50: En mail mellem Michael Rasmussen og Theo de Rooij antyder, at Rabobank vidste, at Michael Rasmussen ville snyde med sine whereabouts. Rasmussen drøftede også 'snydeplan' med sportsdirektør, Erik Breukink.

Michael Rasmussen sidder tirsdag formiddag i vidneskranken i Arnhem i Holland. Danskeren skal afhøres om den langvarige sag mod hans gamle hold, Rabobank, som fyrede ham, da han var ved at vinde Tour de France i 2007.

Rasmussen havde snydt med sine whereabouts og angivet, at han var i Mexico, selvom han trænede i Italien forud for Tour de France i 2007. Men 'Kyllingen' hævder, at Rabobank kendte til danskerens snyderi, og derfor kræver han 42 millioner kroner fra Rabobank for uberettiget fyring.

Tirsdag blev en email mellem Team Manager, Theo de Rooij, og Michael Rasmussen fremlagt. Mailen er dateret d. 30. april 2007, og Theo de Rooij skriver angiveligt til Michael Rasmussen:

- Som arbejdsgiver vil jeg fortælle dig, at jeg opfordrer dig til give korrekt information om dine whereabouts til de kontrollerende myndigheder. Hvis du vil træne i Mexico, så bare gør det, men det er uden for en enhver tvivl, at din arbejdsgiver ikke vil deltage i nogen form for dækhistorie. Ansvaret er i dette tilfælde helt dit eget, skriver han i mailen.

Michael Rasmussen endte med at opgive Mexico, som sit opholdssted, og da UCI-kontrollører dukkede op for at foretage en uanmeldt dopingtest, var danskeren ikke på det angivne sted. Rasmussen indrømmede senere at have snydt med sine whereabouts, og han måtte efterfølgende afsone to års karantæne.

Theo de Rooij og Rabobank hævder, at de først kendte til Michael Rasmussens snyd med opholdssteder d. 25. juli.

Under tirsdagens retsmøde forklarede Michael Rasmussen, at han i april 2007 fabrikerede planen om at snyde med whereabouts sammen med holdets daværende sportsdirektør, Erik Breukink. På et møde mellem sportsdirektøren, Rasmussen og de to holdlæger Geert Leinders og Jan-Paul van Mantgem blev planerne om at oplyse forkerte informationer til UCI drøftet.

Rasmussen har tidligere forklaret, at hans forkerte whereabouts var lavet af familiære årsager. Tirsdag sagde han i retten i Arnhem, at det var for at holde pressen væk, at han oplyste UCI, at han ville opholde sig i Mexico. Pressen vidste dog på intet tidspunkt, at Michael Rasmussen overfor UCI havde meddelt, at han ville være i Mexico.

Rasmussen blev spurgt, om de forkerte whereabouts også var for at snyde dopingkontrollen. Her svarede Michael Rasmussen, at 'det var én af konsekvenserne'.