Juli har indtil videre ikke budt på sommerdage, hvor temperaturen har rundet de 25 grader, og ifølge DMI er der heller ikke udsigt til nogen i denne uge.

Til gengæld vil der være udsigt til et skiftende vejr, der i perioder vil byde på regn til hele landet.

»Onsdag byder på generelt mest tørt vejr, hvor der kan være risiko for enkelte byger i de sydlige egne af landet, med temperaturer mellem 16 og 20 grader, men klart varmest østpå i landet,« siger vagthavende meteorolog hos DMI Mette Zhang til B.T.

Det tørre vejr varer dog ikke ved, og i løbet af torsdagen vil der være udsigt til byger over det meste af landet.

Solskin på Nordhavn mandag 1. juni 2020. Der er dog ikke meget, der tyder på, at det bliver lige så godt vejr i denne uge.
Solskin på Nordhavn mandag 1. juni 2020. Der er dog ikke meget, der tyder på, at det bliver lige så godt vejr i denne uge. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Der kommer et lavtryk vestfra, som sidst på dagen giver regn i Jylland, og i løbet af natten til fredag regn over hele landet,« siger Mette Zhang og fortsætter:

»Fredag starter derfor ud med regn til hele landet, som langsomt trækker østpå, og måske får vi tørvejr over hele landet natten til lørdag, hvor det også vil være nogenlunde tørt, med mulighed for kig til solen,« lyder det fra den vagthavende meteorolog.

Selvom prognoserne lyder på tørvejr lørdag, så skal man dog ikke forvente at regnen udebliver i weekenden.

For allerede søndag er der udsigt til mere regn, lyder meldingen fra DMI.

Tung regn på Kongens Nytorv i København, tirsdag 30. juni 2020. Et lignende billede vil kunne ses frem mod ugens slutning.
Tung regn på Kongens Nytorv i København, tirsdag 30. juni 2020. Et lignende billede vil kunne ses frem mod ugens slutning. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

»Lørdag aften bevæger der sig en ny front ind over landet, som giver regn natten til søndag. Regnvejret natten til lørdag og natten til søndag forventes at give mellem 30 og 40 millimeter regn samlet set,« siger Mette Zhang.

I juli har der endnu ikke været en sommerdag, med temperaturer på over 25 grader. Ifølge DMI's vagthavende meteorolog er der dog ikke tegn på, at der kommer en sommerdag foreløbigt.

»Kigger vi på den maksimale temperatur fredag, så bliver det lige omkring de 20 grader, og det samme gør sig gældende i weekenden,« siger Mette Zhang og tilføjer:

»Der er ingen tegn på en periode med højtryk og 28 grader i det næste stykke tid. Vi skal være glade, hvis der kommer en enkelt sommerdag indimellem, men der er ikke tegn på, at der er en overhængende chance for det, på nuværende tidspunkt,« lyder meldingen fra DMI.